Előfizetés
2021. március 02.
„Az embereket gyerekként kezelik” - interjú Darvai László háziorvossal

Az egészségügybe vetett bizalom megrendült, a járvánnyal kapcsolatos központi kommunikáció kapkodó és bizarr. Mindez a „végeken”, az orvosi rendelőkben csapódik…

2021. február 27.
Kevés oltás, sok szervezés – „Egyelőre akadozik minden”

Sokan utasítják el az orosz vakcinát, néhányan viszont kifejezetten azt kérik. A kínai szer fogadtatása is ellentmondásos a háziorvosi rendelőkben. Vidéki körkép.

2021. február 26.
Doros Judit
2021. február 22.
"A kormány valóban egyetlen rászorulót sem hagy az út szélén: belöki őket az árokba"

A közmunkaprogramra költött százmilliárdok elherdált pénznek tűnnek – mondja Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke.

2021. február 19.
Doros Judit
2021. február 18.
A hevesi gazdák helyett a kormány holdudvara volt a befutó az állami földosztáson

Milliárdos nagyvállalkozókat, kormánypárti politikusokat, fitneszedzőt és művésztanárt is találni az állami földosztás hevesi nyertesei között.

2021. február 16.
Bajban a régi közmunkások

Félezren érik el július második felében a tíz éves határt, ameddig közfoglalkoztatottként dolgozhat valaki. Most úgy tűnik, az állam elengedi a kezüket.

2021. február 15.
Kenyér és parizer hitelre: azok jutnak a legdrágábban élelemhez vidéken, akik a legkevésbé tudják megfizetni az árakat

Ott, ahol a legális kisbolt piaci alapon életképtelen és virágzik az élelmiszer-uzsora, a 45 milliárdos állami program sem fog segíteni. Tarnabod esete mutathatna utat.

2021. február 12.
Doros Judit
2021. február 05.
Doros Judit
2021. február 04.
Eljegyzés, jacuzzi, földbirtok

Eddig életük, anyagi helyzetük, munkájuk nem tette lehetővé ezt a nagy ügyletet – mondják a helyiek Rogán Antal hirtelen földbirtokossá lett új családjáról.

2021. február 02.
„Itt mindenki máltás” – Mintha fényévekre lennénk a lüktető világtól

Tarnabod volt az első falu az országban, amelyet szárnyai alá vett a Máltai Szeretetszolgálat, még 2004-ben. A kerítés azóta sincs kolbászból, de aki dolgozni akar,…

Puhára estek: vannak, akik nem tudnak megbukni

Cégvezetőként, miniszteri biztosként, intézményvezetőként vigasztalódhattak a 2019-es választást bukó fideszes polgármesterek.

2021. január 29.
Doros Judit
2021. január 28.
Nyírbátor mindent bevet, hogy legyen elég munkáskéz

Hetvenegy lakásos bérházat és munkásszállót épített az ellenzéki vezetésű, 12 ezer fős Nyírbátor önkormányzata azért, hogy helyben tartsa a fiatalokat, és…

2021. január 27.
Kötéltánc, háló nélkül - A járvány szomorú következménye

A járvány okozta magasabb élelmiszerárak és egy fogászati beavatkozás miatt eladósodott, ezért a közösségi oldalán kért adományokat egy nyugdíjas egri pedagógus,…

2021. január 25.
2021. január 22.
Doros Judit
2021. január 20.
„Mostantól inkább hagyjanak élni minket!”

Fél év telt el azóta, hogy a gyöngyöspatai iskola egykori roma diákjai közül hatvanan kártérítést kaptak a magyar államtól az évekig elszenvedett szegregáció…

2021. január 15.
Doros Judit
2021. január 14.
Messziről jött cégekben bíztak a Boldog-települések

Egy kis somogyi falu fideszes polgármesterének családi cégei is nyertesei voltak azoknak a TOP-os pályázatoknak, amelyek miatt büntetőeljárás folyik Boldog István ellen.

2021. január 11.
Egyre csak fogy a falvak népe

A kormány indította Magyar Falu Program érdemben nem segít, hiába költenek rá a falusi csok-kal együtt 350 milliárd forintot.

2021. január 08.
Doros Judit
„Mi lesz, ha fentről ránk zuhan valaki?”

Hiába pereltek a Szárhegy és Várhegy ölelte völgyben élők, mégis megépül felettük a függőhíd. Az itt lakók szerint a város úgy tesz, mintha ők nem is…

2020. december 31.
Szívélyes üdvözlettel – Egy eltűnőben lévő világ

A képeslapok kora leáldozóban, a rövid, kedves üzenetek, karácsonyi jókívánságok leginkább elektronikusan jutnak el a címzetthez. A gyűjtők és a kutatók azonban…

Egy kupica forradalom – Máig nagyrészt illegálisan zajlik a magánfőzés

Azonban a pálinka fogyasztása, az otthoni pálinkafőzés divattá vált, ami jelentős minőségjavulást hozott.

Morzsák jutnak a legszegényebbeknek

Ötmilliárdos összértékben írt ki pályázatot a legszegényebb települések kisvállalkozásainak a kormány, ám úgy tűnik, ebből is a tehetősebbek részesülnek.

2020. december 18.
Doros Judit
2020. december 11.
Doros Judit
2020. december 09.
NER-nedű lesz a tokaji borból

Beviheti a végső ütést a Tokaj térségében élő gazdáknak a készülő borászati és szőlészeti törvény egyik új fejezete, amely a NER-lovagoknak kedvez.