Előfizetés

Felborult egy kamion Bócsánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.02. 09:10

Fotó: Donka Ferenc / MTI/MTVA
A baleset oka még tisztázatlan, a rendőrség az 54-es főút érintett szakaszát lezárta.
Felborult egy kamion az 54-es főút 33-as kilométerénél, a Bács-Kiskun megyei Bócsánál - közöte honlapján az Útinform. A baleset oka eddig tisztázatlan, a sofőr megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főutat lezárták.

Kiégett egy X. kerületi társasházi lakás, 11 embert ki kellett menekíteni (Videó)

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.05.02. 09:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI/MTVA
Ők a tűz elől a tetőre menekültek, közvetlen veszélyben voltak.
Teljesen kiégett egy emeleti lakás szombat este Budapesten, a tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a X. kerület Harmat utcai társasházban késő este kigyulladt egy lakás a negyedik emeleten. A tűzoltók három embert mentőálarcban hoztak ki az épületből, nyolcat pedig magasbólmentő tűzoltójárművel a tetőteraszról mentettek ki. – A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak – közölte az Országos Mentőszolgálat az MTI-vel. A tűz továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, az éjjel az utómunkálatok még folytak. 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán azt írta, hogy az épületben 54-en tartózkodtak, a később kimentett 11 ember pedig a tetőtéri teraszra menekült, ők közvetlen veszélyben voltak. Az oltásról és a mentésről videót tettek közzé.

Rendőrségi razzia volt a 99-es buszon (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.01. 16:58

Fotó: police.hu
A város, közbiztonsági szempontból legproblémásabb területein áthaladó járat vonalán többször kellett intézkednie az egyenruhásoknak.
Csütörtökön fokozott ellenőrzést tartottak a 99-es autóbuszon a fővárosban. A rendőrök a BKK munkatársaival közösen ellenőrizték a megállókat, valamint azok környezetét. Az akció során két embert kábítószerbirtoklás gyanúja miatt (mintavétel céljából) előállítottak. 
Négy embert jelentettek fel, mert nem hordott maszkot, egy személlyel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedésekre nem az autóbuszon, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelezte, a lakossági visszajelzéseket figyelembevéve további ehhez hasonló ellenőrzések várhatók.