Előfizetés
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Telibe verte a fát az önvezető Tesla, ketten meghaltak

MTI
Publikálás dátuma
2021.04.19. 09:23

Fotó: Montgomery County Police Reporter
Nem ült senki az elektromos autó vezetőülésében.
Meghalt két férfi egy önvezető Teslában, miután a vélhetően robotpilóta üzemmódban haladó autó egy fának ütközött az egyesült államokbeli Houston északi részén – közölték a hatóságok.
Az elektromos autó vezetőülésben nem ült senki

– mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere.

Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött.    A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e – derült ki a jelentésből. A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben.

Előbb szidták őket, aztán lőttek - Gumilövedékes pisztollyal sebesítettek meg egy jászapáti családot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.18. 14:29

Fotó: police.hu
A helyi rendőrök elfogták az elkövetőket.
Egészen brutális esetről érkezett bejelentés egy jászapáti férfitől tegnap délután a rendőrségre. Történt, hogy egy autó előbb megállt a háza előtt, majd abból többen kiszálltak és szidalmazni kezdték őt és családját. Ezt követően a hangoskodók a ház udvarára is bementek, a bejelentőt és a lányát egy gumilövedékes pisztollyal lábon lőtték, majd távoztak a helyszínről - számolt be a hírről a police.hu. A tájékoztatás szerint a lövöldözés után a sérült férfi mentőt hívott, akit a lányával együtt kórházba szállítottak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a helyszínelés után nem sokkal elfogtak négy helyi férfit, akiket gyanúsítottként kihallgattak. Egyikük lakóhelyén megtalálták a forgótáras gumilövedékes gáz-riasztó pisztolyt, melyet a hozzá tartozó lövedékekkel együtt lefoglaltak. A Jászberényi Rendőrkapitányság a banda tagjai ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés, valamint könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.