Előfizetés
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Törött sörösüveggel támadt áldozatára egy ittas férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.15. 09:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A részeg férfi egy zuglói dohánybolt előtt várakozó három fős társaságba kötött bele, ami után dulakodás alakult ki. Az ittas férfi ennek során sújtott le a nála lévő sörösüveggel áldozata fejére.
Az eset még 2018 augusztusában, az esti órákban történt. A vádlott erősen ittas állapotban belekötött egy zuglói dohánybolt előtt várakozó három fős társaságba, majd szóváltás közben őt a sértett ököllel megütötte. Ettől az ittas férfi ideges lett és a nála lévő sörösüveggel kétszer lesújtott áldozata fejére. A második csapástól az üveg eltörött, az üvegnyak csonkjával a vádlott hét alkalommal a sértett feje, nyaka irányába ütött, aki karjával védekezett, azonban ennek ellenére nyakán több ponton megsérült, erősen vérezni kezdett, így felhagyott a dulakodással és a földre ült. A vádlott a támadás eszközét eldobva a helyszínről rövid időre távozott, majd oda visszatérve folyamatosan gúnyolta a sértettet, melynek során közölte vele, hogy az sem érdekli, ha a helyszínen elvérzik. A vádlottat pár percen belül a rendőrök az elkövetés helyén elfogták. A Fővárosi Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat emberölés bűntettének kísérlete miatt egy harmincas éveiben járó férfival szemben, idén január 22-én a Fővárosi Törvényszék pedig elítélte a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Vele szemben 3 év végrehajtandó szabadságvesztést és 4 év közügyektől eltiltást szabtak ki. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és az ügyészség is fellebbezett. A tettes és védője a büntetés enyhítését, míg az ügyész emberölés kísérletének megállapítását és súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta.

Kabátja alatt lopott ki női fehérneműket a boltból egy férfi, a rendőrök keresik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.15. 07:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A feltételezett elkövetőről felvétel készült.
Kitépkedte a női fehérneműk lopásgátlóit, majd az alsóneműket a kabátja alá és a táskájába rejtve távozott egy férfi egy VI. kerületi ruhaüzletből – írja a police.hu. Az eset február 23-án délután történt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen az ügyben. A feltételezett elkövetőről felvétel készült.
A VI. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.