Előfizetés

Saját anyját rabolta ki egy kiskőrösi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 12:08

A férfi egy lakásban élt édesanyjával, és az asszony tartotta el őt.
Rablás bűntette miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki saját édesanyját rabolta ki – írja az ügyészség közleményében. A vádirat szerint az édesanyjával egy lakásban élő kiskőrösi férfi évek óta alkoholista életmódot folytat, édesanyja tartja el. Tavaly augusztus elején ráadásul a munkáját is elveszítette. Szeptember 3-án, délelőtt a férfi megjelent az üzletben, ahol az asszony dolgozott, és 200 forintot kért tőle. A nő megtagadta a kérést arra hivatkozva, hogy a pénzt alkoholra költené. A férfi ekkor a pénztárgép felé indult, de az asszony megelőzte őt, és kezében egy partvist tartva odalépett a pénztárgép elé, hogy a testével megvédje azt. A férfi két kezével meglökte a mellkasánál az édesanyját, amitől az asszony az egyensúlyát kissé elvesztette és hátrébb lépett. Fia ezt kihasználva a kasszához lépett és kivett abból 1500 forintot. A nő a partvissal fia karjára ütött, és ráfújt a férfira gázspray-vel, ezzel megakadályozta, hogy még több pénzt vegyen ki a kasszából. Ezután megpróbálta fia kezéből kiragadni a bankjegyeket, de csak az egyik ötszáz forintos bankjegyet sikerült visszaszereznie. A férfi ezután sietve távozott az üzletből. Az ügyészség a férfit rablás bűntettével vádolja, vele szemben börtönbüntetést indítványozott. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Kettős emberöléssel gyanúsított férfit fogtak meg Izraelben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 09:46
Képünk illusztráció
Fotó: PATRICK SEEGER / AFP
Egy nőt pedig rablás miatt kerestek a magyar rendőrök.
Két ember meghalt, amikor 2018. október 21-én ismeretlen személyt felgyújtott egy kaposvári lakást. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt nyomozott az ügyben – írja a police.hu. A nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével N. T. 32 éves izraeli állampolgár gyanúsítható, aki tettét követően elhagyta Magyarországot, és Izraelbe ment. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI ECFO) felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel, ennek eredményeként elfogták 2021. február 17-én N. T.-t Izraelben. Kiadatása jelenleg folyamatban van. Szintén a Somogy megyei főkapitányság kereste a rendőrség TOP 50-es listáján szereplő B. K.-át, akit a Kaposvári Törvényszék rablás bűntette miatt jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélt. A nő 2017 tavaszán, az elsőfokú ítélet kihirdetését követően elrejtőzött. A beszerzett adatok alapján az elítélt asszony külföldön tartózkodhatott, ezért a KR NNI ECFO felvette a kapcsolatot az Osztrák Központi Célkörözési Egységgel. Kiderült, hogy a nő egy felső-ausztriai kisvárosban tartózkodott. B. K-t az osztrák rendőrök 2021. április 9-én a reggeli órákban fogták el, kiadatásáról később döntenek.  

Rács mögött az 1-es villamos vonalán dolgozó telefontolvaj (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 08:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kőbányai nyomozók a villamos vonalát végigjárva pár nap alatt megtalálták a 29 éves férfit.
Három egymást követő napon is telefonokat lopott az 1-es villamoson, illetve a villamosmegállóban B. László - írja a police.hu. A gyanú szerint a férfi 2021. március 26. és március 31. között az 1-es villamos vonalán szemelte ki áldozatait. Először március 26-án egy 16 éves lány kezéből kapta ki a telefonját. Mire a tinédzser észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a járatról és elmenekült. B. László ezzel a módszerrel még háromszor szerzett telefont magának. A kőbányai nyomozók a személyleírások és kamerafelvételek alapján pár napon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 29 éves férfit, majd végigjárták a Népligetet és az 1-es villamos vonalát. A rendőrök B. Lászlót április 9-én a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésénél megtalálták és elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 29 éves férfit 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.