Előfizetés

Leszakította a tilosban sínekre hajtó autó tetejét a vonat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.07. 15:00

Fotó: police.hu
A balesetben a fénysorompó is kettétört, az autót vezető férfi ugyan életben maradt, de maradandó fogyatékosságot szenvedett.
Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki miután a piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, ott összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal – olvasható az ügyészségi portálon. A 35 éves férfi tavaly szeptember 4-én autójával Kisapáti felől Tapolca irányába közlekedett. Az utat keresztező vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzését azonban figyelmen kívül hagyta, és az átjáróba hajtott. Ekkor ért oda a Tapolca felől érkező vonat, de a mozdonyvezető gyorsfékezése ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.  A sofőr a baleset következtében súlyos, életveszélyes, illetve maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, míg a vonat személyzete és utasai közül senki sem sérült meg. A mozdony azonban az ütközés miatt nem közlekedhetett tovább, a fénysorompó pedig kettétörött.    Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

Egy villanyóra, autók és számos jelzőtábla bánta a húsvéti ámokfutást Tapolcán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.06. 14:23

Fotó: police.hu
Az 52 éves férfinek hiába vették el a jogosítványát, mindenkit és mindent veszélyeztetve ott folytatta, ahol abbahagyta.
A rendőrök őrizetbe vették azt az 52 éves tapolcai férfit, aki fél órán belül öt autót tört össze, két nappal korábban pedig egy villanyórát döntött ki – írta a police.hu a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye nyomán. Az ámokfutás április 3-án nagyszombaton indult, amikor aznap este bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy autós Tapolcán kidöntött egy villanyórát. A kiérkező rendőrök igazoltatták a balesetet okozó 52 éves helyi férfit, és helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.
Két nappal később, 2021. április 5-én délelőtt a férfi Köveskál irányából közlekedett autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint ezt észlelte, balra kormányozta autóját, és áttért a másik forgalmi sávba. A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben ugyan személyi sérülés nem történt, az intézkedés során az 52 éves járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, és a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. A java még csak ezután kezdődött: aznap délután a férfi ismét volán mögé ült, majd egy kistehergépkocsival Tapolcáról elindult a 77-es számú főúton, Veszprém irányába. Az ámokfutó Monostorapátiig száguldott, közben három autónak is nekiütközött, majd visszafordult Tapolca felé, és útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött.
Visszatérve Tapolcára folytatódott a nem mindennapi történet: a férfi a városban ismét nekiment egy táblának, ami ennek következtében megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott éppen helyszínelő rendőrök mellett hajtott fel egy útpadkára, majd az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott. A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Száz milliós bevételt hozott a 168 betörés

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.06. 13:07
Kélpünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfi szabadulását követően alig három hónappal kezdett bele a betörés sorozatba. Mintegy 110 millió forint értékben vitt el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket.
Összesen 168 alkalommal tört be ingatlanokba Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyékben, illetőleg a fővárosban követte el - tájékoztatott a a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.  A letartóztatás hatálya alatt álló férfi valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte. A 179 rendbeli minősített lopás miatt vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett - fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, egy következő büntetése feltételes szabadságának megszüntetésére, 12.643.797 forint erejéig vagyonelkobzásra és 32.568.221 forint bűnügyi költség megfizetésére is indítványt tett. Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.