Előfizetés

Álrendőr bírságolt szabálytalan maszkviselésért Martinkán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.13. 14:08

Fotó: police.hu
A férfi még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a „feletteseivel”.
Rendőrnek adta ki magát egy 50 éves férfi Martinkán, ahol egy élelmiszer boltnál, megbírságolt egy nőt a nem megfelelő maszkviselés miatt - írja a police.hu.
A nyírmártonfalvai férfi az álbírságolás során négyezer forintot vett át a sértettől. Egy hamis rendőrigazolványt mutatott a nőnek és még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a „feletteseivel”, majd kék-villogós kerékpárjával – amelyen egy bilincs is lógott – elhagyta a helyszínt.
A rendőrség néhány órán belül elfogta az álrendőrt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett miatt indított eljárást az férfivel szemben és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Mentősök sérültek meg egy karambolban a Blaha Lujza téren

MTI
Publikálás dátuma
2021.03.13. 11:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy szívbeteghez siettek szirénázva, amikor a baleset történt.
Megsérült három mentős, miután egy mentőautó és egy személygépkocsi összeütközött a budapesti Blaha Lujza téren - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.  Elmondta, a mentőautót egy szívbeteghez riasztották, és megkülönböztető jelzést használva, éppen úton volt a pácienshez, amikor összeütközött a személyautóval. A mentő sofőrjét, a mentőápolót és a mentőorvost könnyű sérülésekkel vitték kórházba.      A katasztrófavédelem azt közölte, a karambol helyszínén forgalomkorlátozásra kell számítani, nagy a torlódás.  

Elfogták a kistarcsai támadót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.13. 09:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 23 éves férfi a gyanú szerint megtámadott és megerőszakolt egy fiatal nőt Kistarcsán.
A bűncselekmény 2021. március 9-én jutott a rendőrség tudomására, a támadó után tűvé tették a környéket, másnap este már a kihallgató helyiségben kérdezték - részben beismerte tettét - írja a police.hu.  Az előző nap történtek körülményei lassan kirajzolódni látszottak: a férfi hátulról megragadta a délután hazafelé tartó nő nyakát és egy közeli szántóföldhöz vezette. Szó nélkül lehúzta áldozata nadrágját, másik kezével tovább szorította a nyakát, miközben megerőszakolta. A nő hiába próbált szabadulni és beszélni, támadója megfenyegette, ha nem marad csendben, meghal. Kapálózás közben a nőnek sikerült a lábával eltolnia magától a férfit, amit az erőszakoskodó úgy torolt meg, hogy halántékon rúgta és ököllel arcon ütötte áldozatát, majd elmenekült a helyszínről. A nő könnyű sérülést szenvedett. A gyanúsított elmondta, a támadás előtt kábítószert fogyasztott. Az azóta letartóztatott 23 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.