Előfizetés

Négy teherautó és egy kamion ütközött össze az M0-ás autóúton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.08. 16:05

Fotó: BalesetInfo/MMM Trans
Torlódik a forgalom több kilométeren át.
Ezidáig tisztázatlan okból ütközött össze 2021. március 8-án 12 óra 50 perckor az M0-ás autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán egy nyergesvontató és négy tehergépkocsi – írja a police.hu. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon két sávot lezártak, amelyet a munkálatok előrehaladtával tesznek majd szabaddá. Felhívták a figyelmet arra, hogy több kilométeres torlódás alakult ki az M0-ás autóúton.

Rács mögött egy késes rablás évekig Németországban bujkáló gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.08. 14:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A feltételezett tettes 2015-ben fosztott ki egy oroszlányi dohányboltot.
Elrendelte hétfőn egy hat évvel ezelőtt, Oroszlányban elkövetett dohánybolti rablás gyanúsítottjának letartóztatását az illetékes bíróság – írja a police.hu.   A 33 éves N. László ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folytat eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság. A gyanú szerint a férfi 2015. február 2-án bement egy oroszlányi dohányboltba, majd egy késsel a kezében az eladót a bevétel átadására kényszerítette. Miután megkapta a pénzt, elmenekült, és meg sem állt Németországig. N. László ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, a német hatóságok nemrég  elfogták, és múlt pénteken átadták a magyar rendőröknek. A feltételezett tettest a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársaitól az Oroszlányi Rendőrkapitányság vette át, hallgatta ki gyanúsítottként és vette őrizetbe.

Korrupt műszaki vizsgaállomást működtető személyek ellen nyomoz a rendőrség

MTI
Publikálás dátuma
2021.03.08. 12:02
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bázison többek között bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette zajlott.
A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta, hogy a műszaki vizsgaállomáson meghatalmazottként rendszeresen eljáró "polgári személyek" jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, az összeg gépjárművenként ötezer forint volt. A vesztegetési pénz átvételekor tetten ért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő, a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglalt le a hatóság, amely három bankszámlát és egy ingatlant is zárolt. Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyeknek az őrizetét, őket gyanúsítottként hallgatták ki. Három ember esetében indítványozta a letartóztatás elrendelését - olvasható a közleményben.