Előfizetés

A kacsaitatóba rejtette a lopott mobilt, de a rendőrök ott is rábukkantak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 14:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberünknek aligha a technikai tudása az erőssége.
Még 2021 februárjában esett meg az egyik siófoki postán, hogy otthagytak egy 200 ezer forint értékű telefont. Ez fel is tűnt a 64 éves férfinek, aki gyorsan a kabátjába rejtette a készüléket, ahelyett, hogy jelezte volna azt az alkalmazottaknak.  A tulajdonos gyorsan bejelentette, hogy elvitték a telefonját, a siófoki rendőrök helymeghatározó alkalmazásával megállapították a helyzetét és egy órával később már kopogtattak a férfi otthonánál. 
Emberünk azonban sejtette, hogy a rendőrök a telefon miatt keresik, ezért azt az udvaron lévő, vízzel teli kacsaitatóba rejtette el, ám a vízálló telefon innen is adott le jelet.

Az ügyészség vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott - áll a vádhatóság közleményében.  Ez azt jelenti - ha a bíróság is úgy gondolja - akkor határozott időre elhalasztják a büntetés kiszabását és csak akkor kerül erre sor, ha a próbára bocsátás alatt újabb bűncselekményt követ el a férfi.  

Elvették a szembejövőket riogató Pesti úti autós jogosítványát (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.03. 07:40
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vasárnap veszélyeztette a közlekedőket Budapest XVII. kerületében, kedden már gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt.
Azonosította a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak az autónak a vezetőjét, aki múlt vasárnap a XVII. kerületi Pesti úton többször is szándékosan áthajtott a szembejövő sávba – írta szerda reggel a police.hu. A férfit a rendőrök kedden közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával hallgatták ki, vezetői engedélyét pedig elvették. A Facebookon működő Bp-i Autósok Közössége nevű csoport még vasárnap tett fel egy felvételt a történtekről a YouTube videómegosztóra.

Százezrekkel károsított meg gondozásra szoruló embereket egy idősotthon vezetője

MTI
Publikálás dátuma
2021.03.02. 17:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit kedden nem jogerősen 2 év felfüggesztett börtönre ítélték és tíz évre eltiltották a szociális intézményvezetői foglalkozástól - tájékoztatott a Budapest Környéki Törvényszék.
A közlemény szerint a vádlott 2008. január 1-jétől 2012. június 30-ig vezetett egy önkormányzati, idősek gondozásával foglalkozó intézményt. A férfi 2009-ben az érintett település akkori polgármesterének felvetette, hogy hozzanak létre egy alapítványt. Az alapító okirat szerint az alapítványt "a településen élők szociális, egészségügyi, kulturális és sport területen történő megsegítésére és támogatására" hozták létre. Valójában azonban az idősotthon vezetője az önkormányzati kifizetéseket és tartozásokat akarta azon keresztül fedezni. A Pest Megyei Bíróság 2010. szeptember 24-én nyilvántartásba vette az alapítványt, majd a végzés ellen a Pest Megyei Főügyészség fellebbezést nyújtott be, amelynek a Fővárosi Ítélőtábla helyt adott, így az alapítványt 2011. január 4-én törölték a nyilvántartásból. Az idősotthon vezetője az alapító okirat aláírásának napjától 2011. március 7-ig "az idősgondozással foglalkozó önkormányzati intézménybe felvett vagy már ott lakó gondozottak tartózkodását az alapítvány számlájára történő 800 ezer vagy 1 millió forint befizetéséhez kötötte". Mindezt az érintetteknek a havi ellátási díjon felül kellett befizetniük. Erre azonban az ellátási szerződésekben semmilyen kitétel nem volt. A vádlott összesen 12 millió 565 ezer forint kárt okozott a sértetteknek, amelynek egy részét az önkormányzat megtérítette. Mindezek alapján a bíróság a férfit 18 rendbeli zsarolás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 2 év börtönbüntetésre ítélte - 5 év próbaidőre felfüggesztve - és a szociális intézményvezetői foglalkozástól 10 évre eltiltotta. Az ügyész a minősítés megváltoztatása iránt fellebbezett, míg a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.