Előfizetés

Törvényesen bizniszel Orbán Viktor apjának cége

Árpási Bence
Publikálás dátuma
2021.03.02. 21:24

Fotó: Népszava
Nem találtak semmi gyanúsat a hatóságok abban, hogy cége drágábban adja termékeit az állami építkezések esetében.
"Elektronikus úton érkezett megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon nyomozás nem indult."

Ezt közölte a rendőrség a Népszava érdeklődésére, hogy indult-e büntetőeljárás a Dolomit Kft. árképzésével kapcsolatban. Lapunk is megírta, hogy még januárban a DK-s Vadai Ágnes tett fel írásbeli kérdést a témában. Ebben egy, a Direkt 36-on megjelent írásra hivatkozva érdeklődött Polt Péternél arról, szabályos-e, hogy Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek bányacége, a Dolomit Kft. lényegesen drágábban – esetenként 60-70- százalékkal magasabb áron – árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai. A vállalat egyébként rendszeres beszállítója az állami beruházásoknak, így termékei után közpénzt kap. A legfőbb ügyész a felé intézett kérdést feljelentésként értékelte, majd továbbította azt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. A válaszból az is kiderül, 
azért utasították el a feljelentést, mert "a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény."

A végeredmény szinte borítékolható volt, ugyanis a Népszava tavaly októberi összesítése szerint lepattannak Polt Péter hivataláról azok a feljelentések, amelyeket ellenzéki képviselők generálnak: csaknem százhúsz esetből egy sem jutott el a vádemelésig. 

Ezen a héten sem tárgyalja a Klubrádió ügyét a Médiatanács

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.02. 20:02

Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Egy újabb hétig biztosan nem szólhat korábbi frekvenciáján a rádió műsora.
Az e heti ülésén sem tűzte napirendjére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázat ügyét – tudta meg a Média1. Az NMHH Médiatanács hivatalos napirendje szerint különböző ügyekkel foglalkoztak, de a Klubrádió, vagyis a 92,9 ügyével nem.  Már csak egyetlen pályázó van a frekvenciára, a Klubrádió. A testületnek vagy nyertest kellene hirdetnie, vagy ha problémát talál, eredménytelenné nyilvánítani a pályázati eljárást. Mivel ez most sem történt meg,
a Klubrádió újabb egy héten át nem térhet vissza a 92,9-re, így továbbra is csak az interneten szólhat.

Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatóságának elnöke a Media1-nek azt mondta, hogy nehéz nem felfedezni a rosszindulatot a grémium részéről, hogy tovább váratja a rádió több százezres közönségét a döntéssel. Arató addig is reméli, hogy minél többen találják meg műsoraikat az interneten, a klubradio.hu-n és a különböző netrádiós megoldások segítségével. A Klubrádió egykori frekvenciája február 15-től néma, mivel a tavaly óta tartó pályázati eljárás nem ért a végére.

Bezárják az óvodákat, a városi bölcsődét és egy általános iskolát a járvány miatt Balassagyarmaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.02. 19:13
Illusztráció
Fotó: Komka Péter / MTI
Ügyeletet tartanak, de csak azoknak a gyerekeknek, akiknél minden gondviselő munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik.
Hétfőn 22 covid-fertőzöttet és 6 kontakt személyt helyezett karanténba a Kormányhivatal Balassagyarmaton. A fertőzés továbbra is lendületben van, a kórházban emelkedik a betegszám – jelentette be a város polgármestere, Csach Gábor Facebook-oldalán. A polgármester jelzésére az Oktatási Hivatal az alábbiakat rendelte el:
  • Március 2-től Balassagyarmaton az OH bezárta az óvodákat március 16-ig. Ügyeletet minden óvodában biztosítanak, de szerdától csak azok hozhatják ügyeletbe a gyermeküket, akinél minden gondviselő munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik.
  • Március 2-től Balassagyarmaton digitális oktatásra állította át az OH a Dózsa György Általános Iskolát, szintén március 16-ig.
  • Március 3-án bezár a Városi Bölcsőde is, szintén március 16-ig. Ügyeletet itt is tartanak, de szintén csak annak a gyermeknek, akinek minden gondviselője munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik.
Csach Gábor arra kérte az iskolaigazgatókat és a pedagógusokat, hogy a többi iskolában azokat a gyermekeket, akik szülői féltés miatt hiányoznak az iskolából, ne érje semmilyen retorzió. Balassagyarmaton egyébként 6,2 százalékos a fertőzöttségi mutató, amivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint a település nincs az első százban, de Csach Gábor a napokban már a járvány eddigi legrosszabb hetéről írt: az elmúlt hét napon 71 új fertőzést regisztráltak a városban, ahol előtte ötven hét alatt 935-öt, vagyis heti átlagban 18,7-et.