Előfizetés

Letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit, közel 11 évet is kaphat

Árpási Bence
Publikálás dátuma
2021.02.27. 12:28
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Már korábban is támadott meg másokat az övétől eltérő politikai véleményük miatt.
Az ügyészség kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget, amellyel a nyomozási bíró is egyetértett. A kerületi ügyészség a kiemelt súlyú ügyben, a mielőbbi elszámoltatás érdekében a férfit gyorsított eljárásban állítja bíróság elé

- derült ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből. Mint az a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásból kiderül, a gyanú szerint a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon bántalmazott egy nőt az általa viselt maszkon lévő felirat, valamint egy egyetem átalakítása ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozás miatt. A támadót az eset után elkapták, eddig őrizetben volt.  A döntés a fellebbezések miatt nem jogerős. 

Szinte biztos, hogy letöltendő börtön vár a férfire

Ó. Bencét súlyos testi sértés kísérletével és közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítják. A halmazati szabályok alapján közel 11 év börtönre is ítélhetik – mondta el a Népszavának az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszékének egyetemi docense. Ambrus István szerint minősítő körülmény, hogy késsel követte el a bűncselekményt, ez pedig súlyosabb megítélés alá esik. A szakember szerint a közösség elleni erőszak bűntette az SZFE-maszk miatt megállapítható lesz. Hozzátette, a büntetés mértéke annak fényében változhat, hogy az áldozatának arcán ejtett sérülés mennyire súlyos. "Az arc megvágása lehet felszíni, de ha fontos izmot ér, akkor akár maradandó fogyatékosság is szóba jöhet" - magyarázta.  Mint lapunk is megírta, a késelőnek nem ez volt az első hasonló ügye és egyszer már közmunkára ítélte őt a bíróság. Az Index egyik újságíróját megharapta, amiért az plakáttépkedés közben lefotózta őt, de a Móricz Zsigmond körtéren egy MSZP-s kitelepülés résztvevőit is megtámadta.

Szívinfarktusa miatt parkolt rossz helyre, amiért megbírságolták, de végül elengedték a büntetését

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 11:59

Fotó: Huszár Dávid / Népszava
A törvény szerint a szívroham büntethetőséget kizáró ok.
Nem kell befizetnie büntetését annak a 74 éves nőnek, aki azért parkolt szabálytalan helyre pár napja Terézvárosban, mert szívinfarktust kapott és a mentő vitte el.

Az eset még hétfőn történt. Az érintett hiába jelezte a közterületfelügyeletnek, mi történt, nem engedték el neki a bírságot. Most fordulat állt be az ügyben, ugyanis amint megérkezett a feljelentés a VI. kerületi rendőrkapitányságra, azt soron kívül elbírálták, és aznap megszüntették az eljárást.   A vizsgálat során a hatóság megállapította, hogy a gépjárművel valóban az idős nő parkolt le szabálytalanul, azonban ennek oka kizárólag a rosszullét volt, és a nőt a mentőszolgálat a helyszínről kórházba szállította. A beszerzett adatok alapján a hatóság azt is megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent, így az eljárást a kerületi rendőrkapitányság megszüntette - áll a rendőrség közleményében. 

Késeltek egy zuglói buszmegállóban péntek éjszaka

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 11:19
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Vita után szúrt István.
Egy huszonhárom éves fiatal annak az incidensnek az áldozata, amely pénteken ékszaka történt a XIV. kerületben. A rendőrök február 26-án 23 óra 02 perckor kaptak bejelentést, hogy 
a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban szóváltást követően megszúrtak egy férfit.

Még a helyszínen elfogták az 52 éves K. Istvánt, aki később részben beismerő vallomást tett.  A hatóságok életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást és őrizetbe is vették - derül ki a rendőrség közleményéből.