Előfizetés

Közzétették a csepeli buszon történt késes támadásról készült felvételt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.26. 17:53

Fotó: police.hu
Az elkövető azzal indokolta tettét, hogy áldozata a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) állami átalakítása ellen tiltakozó maszkot viselt.
Közzétette a rendőrség honlapján a videófelvételt a csepeli buszon történt támadásról. A felvételen az látszik, ahogy a gyanúsított O. Bence odahajol egy női utashoz, majd elővesz egy kést, amivel megsértette a nő arcát. A támadás csütörtökön történt Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren várakozó buszon reggel. A mentők kórházba vitték a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, és elfogták O. Bencét, akinek már több hasonló ügye volt. A 37 éves férfit közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi részben beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy a nő olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál. A nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) állami átalakítása ellen tiltakozó maszkot viselt. A rendőrség kezdeményezte letartóztatását, a bíróág várhatóan szombaton dönt az ügyben. 

Féltékenységből agyonverte a 84 éves férfi 85 éves élettársát, majd aludni tért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.26. 17:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idős férfi rendszeresen bántalmazta az asszonyt, és szexuális hűtlenséggel gyanúsította őt.
A Miskolci Törvényszék halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetéskor 84 éves vádlottat, aki közös otthonukban halálra verte 85 éves élettársát – írja az ügyészség. Az idős pár 2017. nyarán már 10 éve élettársi kapcsolatban élt egy zempléni községben. A bűncselekményt megelőző három évben gyakoriak voltak a veszekedések közöttük, amelynek kiváltó oka a vádlott féltékenysége volt. A betegeskedő idős férfi mozgékony élettársát gyakran szexuális hűtlenséggel gyanúsította, ez állandó veszekedések forrása volt közöttük. A férfi kézzel, vagy a keze ügyébe eső tárgyakkal, de főként bottal bántalmazta az idős asszonyt, aki többször is elhagyta őt, de mindig visszatért. Hangos vitáik sorozata a szomszédoknak megszokott jelenség volt. 2017 júliusában a férfi a lefekvéshez készülődő élettársát egy 2 cm átmérőjű, 60 cm hosszúságú seprűnyél darabbal, illetve puszta kézzel bántalmazta. Az asszony 12 sérülést szenvedett el, amely a szervezetében olyan súlyos belső elváltozást idézett elő, hogy néhány óra múlva meghalt. A férfi nem törődött élettársa állapotával, aludni tért. Másnap délelőtt a férfi az utcán először szóváltásba került a szomszédjával, akit azzal gyanúsított, hogy szexuális kapcsolatot létesített az élettársával, majd egy járókelőt kért meg arra, hogy nézze meg a párját, mert hidegnek érezte a kezét. Ekkor vették észre, hogy az asszony meghalt, életét az idejekorán megkezdett szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. A férfi mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, és balesetnek nevezte azt, de a törvényszék megállapította a bűnösségét. A nem jogerős ítélet szerint a férfi cselekménye szándékos volt, élettársa halála miatt azonban kizárólag gondatlanság terheli őt. A törvényszék a büntetlenségét, idős életkorát, testi és szellemi állapotát, valamint a számottevő időmúlást egyaránt javára értékelve határozott végrehajtandó szabadságvesztésről. A vádhatóság a döntést tudomásul vette. A védő elsősorban felmentés, másodlagosan pedig a vádlott megromlott egészségi állapotára, valamint személyiségének jellemzőire hivatkozással próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza. Álláspontjuk szerint az idős életkor nem mentség a normális együttélés szabályainak durva megsértésére, és nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember megalázására, bántalmazására. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Budapesten fogta el a TEK a kecskeméti fegyveres rablót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.26. 16:58

Fotó: police.hu
Péntek reggel, egy panzióban találták meg a férfit.
A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették a kecskeméti fegyveres rablás gyanúsítottját – írja a police.hu. Egy ismeretlen férfi szerda délután ment be a Lóverseny utcában található kisboltba, ahol egy fegyvernek látszó tárggyal a bevételt követelte az eladótól, aki átadta a kasszában lévő több mint 50 ezer forint készpénzt a tettesnek. A férfi zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrök azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akivel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfit péntek reggel a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el egy budapesti panzióban. A nyomozók átkutatták a szobáját, ahol nem csak a rabláshoz használt gáz- és riasztófegyvert, hanem a bűncselekmény elkövetésekor viselt arcmaszkot is megtalálták és lefoglalták. 
A 23 éves G. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.