Előfizetés

Több mint százmillió forint értékű marihuánát találtak egy autó ülése alá rejtve Röszkén – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.25. 08:47

Fotó: Facebook / Nemzeti Adó- és Vámhivatal
A pénzügyőrök a sofőr ideges viselkedése miatt döntöttek a jármű átvizsgálása mellett.
Mintegy 44 kiló, több mint 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánagyanús anyagot találtak a NAV munkatársai egy röszkei ellenőrzésen. A Facebook-oldalukon is közzétett bejegyzésükben az áll: a pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek, a sofőr nem jelentett be vám- és adóköteles árut. A nyilatkozatot elfogadták, de a sofőr ideges viselkedése miatt tételes vizsgálat mellett döntöttek. A pénzügyőrök
a jármű alvázán és a hátsó üléssornál átalakítás nyomaira bukkantak. Az ülés alatt, textilszőnyeggel letakarva, 46 csomagban csaknem 44 kiló növényi törmelék került elő, amire a marihuána-teszt pozitívan reagált.

A több mint 100 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Falban bújt el a rendőrök elől, de ott is megtalálták (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.25. 07:43

Fotó: police.hu
Már a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvezi a körözött férfi.
Változatos helyeken rejtőznek el néha azok a bűnözők, akiket keresnek és egyszer csak betoppannak hozzájuk a rendőrök. Akadt, aki a szekrényben, vagy éppen az ágyneműk között szeretett volna észrevétlen maradni. Történetünk hőse
a falban kialakított rejtekhelyén akarta átvészelni a rendőrök látogatását egy kunágotai ingatlanban – sikertelenül.

A dobozi férfit korábban a bíróság lopás miatt szabadságvesztésre ítélte, de a büntetése letöltését a kijelölt időpontban nem kezdte meg. Szintén lopás miatt pénzbüntetést is kapott, amit nem fizetett be, ezért ezt a bíróság átváltoztatta elzárásra. Emellett a Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetése miatt is körözte. A rokona házában bujkáló illetőt  a rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték – olvasható a közlésben. 

Szén-monoxid-mérgezés Angyalföldön, hatan kerültek kórházba

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.02.24. 18:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók egy társasházi lakásban mutatták ki magas koncentrációban a mérgező gázt.
Hat embert vittek kórházba a mentők egy XIII. kerületi, Bulcsú utcai társasházból szén-monoxid-mérgezéssel szerda délután – közölte az Országos Mentőszolgálat. Tájékoztatásuk szerint két ember súlyos, négy pedig könnyebb mérgezéses tünetekkel került kórházba. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltók a Bulcsú utcai négyemeletes társasház egyik lakásában magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gázt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján igen részletes leírás és szakszerű tájékoztató olvasható a témában A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető! címmel. Ebből mindenki közérthetően tájékozódhat a kis koncentrációban is rendkívül mérgező, „csendes gyilkosnak” is nevezett gáznak az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Az ismertetőben rendkívül hasznos tanácsokkal szolgálnak a szakemberek a megelőzésről, illetve a már bekövetkezett mérgezésekkel kapcsolatos teendőkről.