Előfizetés

Baltával akart bejutni volt feleségéhez egy őrjöngő polgári férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.21. 16:18

Fotó: police.hu
Ámokfutása közben többször életveszélyesen megfenyegette az asszonyt.
A gyanú szerint egy 41 éves polgári férfi előbb bemászott volt párja ingatlanjára, majd egy baltával szétverte a bejárati ajtót és közben többször megfenyegette az asszonyt – írja a police.hu. A rendőrségre egy polgári nő tett bejelentést 2021. február 20-án 19 óra körül arról, hogy a volt férje bemászott a családi házának kertjébe és őrjöngni kezdett. A kiérkező rendőrök a helyszínen megbilincselték a feldúlt férfit, majd előállították a rendőrőrsre. Kiderült, hogy a polgári lakos féltékenysége miatt jelent meg az asszonynál, azonban amikor a nő nem engedte be a házba, dühöngni kezdett és többször megfenyegette volt párját. A kertben magához vett egy baltát és betörte vele a bejárati ajtó ablakainak nagy részét, majd az egyiken keresztül bedobta a fejszét a házba.
Ámokfutása közben többször életveszélyesen megfenyegette az asszonyt. Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a 41 éves férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság zaklatás, valamint felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Lassan rendeződik a vonatközlekedés a délelőtti gázolás után

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.21. 13:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Már nem kell pótlóbuszra átszállni a Siófok-Balatonszemes szakaszon.
Fokozatosan helyreáll a közlekedés a dél-balatoni vasútvonalon, ahol korábban halálos gázolás miatt pótlóbuszok szállították az utasokat – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap kora délután az MTI-t. Váczi Viktor közölte: már nem kell pótlóbuszra átszállni a Siófok-Balatonszemes szakaszon. A szerelvényfordulók miatt a dél-balatoni vonalon a menetrend késő délutánra állhat helyre. A Mávinform korábbi közlése szerint a Nagykanizsáról Budapestre tartó Tópart IC Szántódon egy úgynevezett labirintkorlátos átjáróban ütötte el a gyalogost.
Kapcsolódó
Gázolt a vonat Szántódon

Bozótvágóval zavarta el fia vendégeit egy borsodi apa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.21. 13:19

Fotó: police.hu
Az incidensben nem sérült meg senki.
Fia születésnapi vendégeinek köszönte meg a részvételt bozótvágóval egy férfi Borsodszirákon – számolt be róla a police.hu. A felbőszült apa a menekülő fiatalokat az udvaron is megkergette ugyan, az incidensben ugyanakkor szerencsére nem sérült meg senki. A bejelentést követően a rendőrök elfogták a garázda férfit, a Rudabányai Rendőrőrs nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, de ő megtagadta a vallomástételt. Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.