Előfizetés

Feléled a remény, hogy visszakapja frekvenciáját a Klubrádió?

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.17. 16:43

Fotó: Béres Márton / Népszava
Most már egyedül az elhallgatott adó van versenyben a 92,9-es sávért.
Megfelelőnek találta a Médiatanács a Klubrádió hiánypótlását, így kedden hivatalosan is újraindult azért a hullámhosszért, amin vasárnap éjfélkor el kellett némulniuk
Így a pályázaton a Klubrádió maradt az egyedüli pályázó, és megkezdődhet a Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése.

A fejleményről beszámoló Média1 megjegyzi, az ugyan még elvben előfordulhat, hogy a pályázat tartalmi részén talál valamilyen fogást a hatóság, de a rádiónak a mostani fejleménnyel kétségkívül jelentősen megnőttek az esélyei, hogy visszaszerezhesse frekvenciáját. Az FM 92,9 MHz-re pályázó másik két pályázó, az ATV Csoporthoz közeli Közösségi Rádiózásért Egyesület (Spirit FM) és kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. már nincs versenyben.

Sok a kátyú az utakon, a Magyar Közút szerint ilyen időben nem lehet mit tenni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.17. 16:19

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Noha betömik a lyukakat, szinte képtelenség felvenni velük a harcot.
Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása miatt jelentős számban alakultak ki útburkolati hibák, amelyeket tartósan csak akkor lehet javítani, ha érkezik a felmelegedés

– mondta el az InfoRádiónak a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

Pécsi Norbert arról beszélt, az ilyenkor tapasztalható fagyásos-olvadásos, csapadékos-száraz, szélsőséges időszakban az országos közúthálózaton megjelennek újabb úthibák, amelyeket lehetetlen javítani, csak akkor, ha fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Az autópályák és a gyorsforgalmi utak előnyt élveznek a javítás során, amelyek csak ideiglenesek lehetnek. Ezt követően térnek rá a fő-és mellékútvonalakra, noha a legtöbb hiba itt keletkezik – írja beszámolójában a cikk. 

A magyar-üzbég kapcsolatokat dicsérte Szijjártó

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.02.17. 15:18
Sardor Umurzakov és Szijjártó Péter
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
A külgazdasági és külügyminiszter minden szépet és jót elmondott a Türk Tanács egyik tagjáról.
Magyarország sokat nyert azzal, hogy a közép-ázsiai együttműködésekkel együtt megerősítette az üzbég kapcsolatait – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, miután hivatalában fogadta Üzbegisztán miniszterelnök-helyettesét, Szardor Umurzakovot. Szijjártó Péter az MTI szerint közölte, hogy a két ország atomenergiai együttműködése 300 millió dolláros technológiaexportra nyit lehetőséget, és szintén magyar forrásból egy vetőmagtermelő üzem, valamint egy növényolajgyár is épül Üzbegisztánban. 
A Debreceni Egyetem saját campust létesít a közép-ázsiai országban, ahonnan 100 ösztöndíjas hallgató érkezhet Magyarországra.

Méltatta Üzbegisztán szerepvállalását a nemzetközi terrorizmus és a szélsőséges ideológiák elleni közdelemben. Magyarország emiatt is szeretné, hogy az EU mielőbb megkösse a megerősített partnerségi és együttműködési megállapodást a közép-ázsiai országgal – fogalmazott. Szijjártó Péter úgy véli, hogy a válság még jobban felértékelte a nemzetközi együttműködéseket, hiszen a válságot azok az országok tudják a leghatékonyabban kezelni, amelyek szerteágazó kapcsolatrendszert építettek ki. 
Magyarország az utóbbi években partnerekre talált olyan térségekben is, amelyekre a korábbi külügyi vezetés kevésbé figyelt oda, noha a gazdasági növekedésük a leggyorsabbak közé tartozik

– utalt a közép-ázsiai kapcsolatok jelentőségére a tárcavezető.

Az üzbég miniszterelnök-helyettes szerint a kétoldalú kapcsolatokat gyorsaság és dinamika jellemzi. Szardor Umurzakov elmondta, hogy a mostani megbeszélések alapján 76 új együttműködési lehetőség nyílhat meg a két ország között az eddigiek mellett. Magyarország és Üzbegisztán múltjában sok a közös vonás, és a jövőjük is összekapcsolódhat, köszönhetően a szerdán megerősített gazdasági, tudományos, kulturális, oktatási együttműködéseknek.