Előfizetés

Deutsch Tamás is megszakértette a Klubrádió-ügyet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.16. 09:45

Fotó: Laurie DIEFFEMBACQ / Európai Parlament
A Fidesz EP-képviselője szerint a baloldal sem áll a törvények felett.
"Lassan mondom, hogy Donáth Anna is megértse: attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők egyszer és mindenkorra elmúltak! És nem állnak a törvények felett egy baloldali propagandarádió működtetői sem"

- írja Facebook-oldalán Deutsch Tamás.

Az Európai Néppárt által politikai karanténba zárt fideszes képviselő a Momentum politikusának egyik korábbi kijelentésére reagált. Donáth Anna azt írta, a Klubrádió ügyében kezdeményezni kívánja a jogállamisági mechanizmus elindítását.  Deutsch Tamás szerint "Donáth EP-képviselői munkássága annak az egyszerre szomorú és szánalmas hagyománynak a folytatása, amit a feljelentgető házmesterek tevékenységeként ismerhettünk meg." Ezt követően kifejtette álláspontját a Klubrádió ügyéről is. Úgy véli, a "kormánytól független Médiahatóság" határozatai szerint ugyanis – amely döntéseket a Klubrádió egyszer sem fellebbezett meg, tehát igazságtartalmukat elismerte – a rádió hatszor is megsértette a médiatörvényt. Értékelése szerint "a Klubrádió saját törvénysértései miatt vált jogosulatlanná arra a kedvezményre, kivételezettségre, hogy automatikusan, pályázat nélkül meghosszabbítsák a műsorszolgáltatási szerződését."
"Szóval, magenta színű hazudozás ide, rágalmazás oda, folyamatos áskálódás a hazánk ellen, a baloldal sem áll a törvények felett, ilyen dolog ez a jogállamiság. Ennyi."

- zárta bejegyzését a politikus.

Hogy pontosan miért is hallgattatták el a rádiót, azt a Klubrádió legendás műsorvezetője, Bolgár György a Népszavában tételesen kifejtette. 

823 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, meghalt 85 beteg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.16. 09:24

Fotó: Mónus Márton / MTI
3979 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.
823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 389 622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte kedden reggel a kormányzati tájékoztatási központ.  Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 773 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 012 főre csökkent. 3979 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.  Hatósági házi karanténban 20 224-en vannak, a mintavételek száma 3 394 684-re nőtt.  Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (72 532) és Pest megyében (48 833) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (21 970), Hajdú-Bihar (21 866) és Győr-Moson-Sopron megye (21 644). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (8668). 
Eddig 341 958 fő kapott oltást, közülük 131 593 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Ma újabb Pfizer-vakcina szállítmány érkezett, ezzel az idősek és egészségügyi dolgozók második körös oltása folytatódik. Ma délelőtt várhatóan megérkezik az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is - írják.

Szijjártó: több vakcina érkezik Magyarországra Kínából

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.16. 07:51

Fotó: KHALIL MAZRAAWI / AFP
A szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak.
A szerződésben vállaltnál korábban és több koronavírus elleni vakcina érkezik Magyarországra Kínából - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter a videóban azt mondta, hogy a szerződés szerint február végéig félmillió kínai vakcina érkezett volna Magyarországra, de most, február közepén 550 ezer vakcinát szállítanak. A külügyminisztert a videóban erről Magyarország pekingi nagykövete tájékoztatta telefonon. Pesti Máté elmondta: a 84 hűtőkonténerben tárolt 550 ezer vakcinát már bepakolták a repülőgépbe, amely egy óra múlva indul Pekingből Budapestre. A külügyminiszter a beszélgetés végén arra kérte a nagykövetet, hogy az első adag szállítmány elindulása után dolgozzon a következő szállítási terminuson.