Előfizetés

Kilenc év fegyházra ítélték a debreceni késes rablót

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.12. 11:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.
Jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék egy férfit, aki késsel akart kirabolni egy élelmiszerboltot Debrecenben – közölte a törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel. Dobó Dénes közleménye szerint a másodfokú bíróság ezzel helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt tavaly októberben meghozott elsőfokú ítéletét. A férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság által megállapított tényállás szerint a 37 éves férfi orvosi maszkot viselve azért ment be egy élelmiszerboltba Debrecen vénkerti lakónegyedében, hogy az ott dolgozókat megfenyegetve megszerezze a kasszában lévő pénzt. A férfi, amikor a pénztár környékén nem tartózkodott vásárló, a pénztárosnőt a mellkasához nyomott késsel felszólította a pénz átadására. A pénztáros ennek nem tett eleget, mire a férfi megismételte a követelését, de a nő ijedtében kiabálni kezdett és kipattant a pénztárból. Ekkor a vádlott egy közeli társasházba menekült, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták – ismertette a szóvivő. Szabó Ágnes bíró az ítélet indoklásánál elmondta: a kiszabott büntetés arányban áll a vádlott előéletével. Korábban is rablás miatt ítélték el, legutóbb is felfegyverkezve követte el a bűncselekményt, és ez megalapozza az erőszakos, többszörös visszaesői minősítést.

Eltűnt egy 14 éves lány Óbudán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.12. 09:13

Fotó: police.hu
A rendőrök jelenleg is keresik Szemánszki Laura Erikát.
A rendőrség közleményében az áll: a 14 éves lány csütörtökön, reggel 7 óra körül ment el III. kerületi otthonából, azóta életjelet nem adott magáról, jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrök keresik. Szemánszki Laura Erika körülbelül 165 centiméter magas, sportos alkatú, haja hosszú, szőke, jobb szemöldökében tüske alakú piercinget hordhat. Eltűnésekor fekete, térdig érő, bolyhos kabátot, fekete hátizsákot, farmernadrágot, illetve fehér edzőcipőt viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható lány tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.

Egymilliós nyomravezetői díjat tűztek ki a férfira, aki meg akart erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.12. 08:48
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A támadóról grafika készült.
Nettó egymillió forintot fizet a rendőrség annak, akinek bármi információja van arról az emberről, aki még január 19-én kora reggel meg akart erőszakolni, majd megvert egy 47 éves nőt a gödöllői HÉV egyik szerelvényén.

A rendőrség közlése szerint az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. Ugyan kamerafelvétel nincsen az elkövetőről, de grafika készült a rejtélyes támadóról: 
Személyleírása: 20-25 év körüli, 160-165 cm magas, vékony, szikár testalkatú férfi. Arca hosszúkás, ívelt, tiszta (anyajegy, heg, seb, pattanás nem volt látható), szeme, szemöldöke sötét. Hangja mély, beszéde összeszedett, nyugodt. Az elkövetéskor fekete, kötött téli sapkát, kartondoboz/mustársárga színű, rejtett zipzárú, álló gallérú, combközépig érő, dzseki anyagú, két függőleges zsebbel ellátott kabátot, sötétzöld-fekete, terepmintás melegítőnadrágot, fekete, fűzős sportcipőt viselt. Külseje ápolt, rendezett volt, jellegzetes szagot nem árasztott. A tájékoztatás felidézi, hogy a gödöllői HÉV vonal Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán, a szerelvény 3. kocsijában utazó 47 éves nővel szemben január 19-én 5 óra 15 perc körül leült egy általa nem ismert férfi, aki minden előzmény nélkül felszólította, tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A nő megtagadta a követelés teljesítését, erre az idegen a telefonját és a pénztárcáját akarta, azt meg is kapta, a férfi azonban nem tágított. Többször megrúgta, miközben azt hajtogatta, 
„told le a nadrágod, különben megöllek!”.

Az áldozat próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve a nő azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült. A nő a támadás következtében súlyos sérülést szenvedett. Az ügyben alakult nyomozócsoport továbbra is intenzíven keresi az elkövetőt és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a támadó férfit azonosítsák, felkutassák és elfogják.