Előfizetés

Körözött luxusautót fogtak Röszkén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.08. 10:42

Fotó: police.hu
A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a 30 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.
Egy német állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre 2021. február 7-én 20 óra 30 perckor egy német honosságú BMW X6 M típusú személyautóval a Röszke autópálya-határátkelőhelyen - írja a police.hu. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a 30 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a férfit, aki vascsővel verte agyon a kutyáját

V. A.
Publikálás dátuma
2021.02.08. 10:01

Fotó: Siófoki Járási Ügyészség
Az ütésektől az állat koponyája és nyakcsigolyái eltörtek, és a kutya belepusztult sérüléseibe.
Állatkínzás miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 27 éves férfi ellen, aki vascsővel verte agyon a kutyáját – írja az ügyészség közleményében. A vádlott az udvaron kikötve tartotta német juhász keverék kutyáját, de úgy, hogy az állat közelébe tudtak menni a szintén az udvarra engedett baromfik. Tavaly augusztusban az eb megfogott egy hozzá tévedt tyúkot. 
Gazdája dühbe gurult emiatt, felkapott egy 68 centis vascsövet, majd „Megdöglesz!” felkiáltással nagy erővel ütni kezdte a kutyát.

Az ütésektől az állat koponyája és nyakcsigolyái eltörtek, és a kutya belepusztult sérüléseibe. A férfi ezek után elásta a kertben a kutyát, ám a bejelentésre kiérkező rendőrök még aznap megtalálták a tetemet. Az ügyészség vádiratával egyezően a siófoki bíróság – tárgyalás mellőzésével – a férfit 10 hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, illetve elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Még egy fillért sem kapott Marian Cozma családja a megítélt kártérítésből

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.08. 08:06

Fotó: Nagy Lajos / MTI
A bíróság mintegy 200 millió forintos kártérítést ítélt meg.
Tizenkét éve gyilkolták meg az akkor 26 éves Marian Cozmát, a Veszprém román válogatott kézilabdázóját. Családja azóta sem kapta meg a megítélt kártérítést – írja a Blikk a román Libertatea című lap alapján. Édesapja, Petre nem tudta feldolgozni gyermeke elvesztését. – Miért kellett meghalnia? Miért nem lehettem ott vele, hogy megvédhessem? Azóta is várom, hogy az elkövetők egyszer majd elém állnak, és elmondják, milyen okból gyilkolták meg őt – fakadt ki Petre Cozma. 2009. február 8-án hajnalban a román beállót és csapattársait támadta meg egy bűnbanda Veszprémben, Cozma a helyszínen meghalt, klubtársai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A bíróság mintegy 200 millió forintos kártérítést ítélt Cozma családjának, de a hozzátartozói egy fillért sem láttak.
– Nyugdíjasok vagyunk a feleségemmel. Azt mondták, egyszer megkapjuk azt a pénzt, de az a nap sosem jön el

– magyarázta Petre Cozma, aki nejével együtt havonta 1800 leiből, alig 130 ezer forintból él.

A gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytiglanira ítélték, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 év fegyházzal megúszta. Másodfokon Raffael és Németh 18-18, Sztojka 8 évet kapott. Utóbbi 2018-ban kedvezménnyel szabadult, de ismét rácsok mögött van emberkereskedelem gyanúja miatt.