Előfizetés

Kigyulladt egy kamion az M35-ös autópályán

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.04. 07:36
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egész jármű égett a józsai pihenőben.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy álló kamion az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, Hajdúböszörmény térségében, a józsai pihenőben.    – A lángokat – amelyek nem terjedtek tovább – eloltották a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók – írta honlapján csütörtök hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Jelenleg utómunkálatokat végeznek az egységek. 

Két gyalogosgázolás tíz percen belül

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.03. 21:43
Képünk illusztráció
Fotó:
Budaörsön és egy csongrádi mellékúton, Ruzsa közelében történtek a balesetek, mindkét áldozat a helyszínen meghalt.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szerdán 18 óra 40 perc körül Budaörsön, a Baross utcában. Egy személygépkocsi elütött egy úttesten áthaladó, 75 éves helyi asszonyt, akinek életéért hiába küzdöttek a mentők, a helyszínen belehalt sérüléseibe. A baleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. Nem sokkal a Pest megyei városban történt tragédia előtt, 18 óra 30 perc körül Csongrád-Csanád megyében az 5431-es számú úton, Ruzsa és Zákányszék között ütött el egy autó egy gyalogost. A baleset áldozata olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság kapcsán hivatali visszaéléssel megvádolt egykori főügyész

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.03. 15:18

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Ihász Sándor nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról.
Tagadta bűnösségét Ihász Sándor egykori fővárosi, illetve fellebbviteli főügyész a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben hivatali visszaélés miatt emelt vádban a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) szerdán megtartott előkészítő ülésen. A Fővárosi Törvényszék szerdai közleményben tudatta, hogy a PKKB előkészítő ülést tartott abban a büntetőügyben, amelyben egy volt ügyész hivatali visszaélés bűntette miatt áll bíróság előtt. A volt ügyészt azzal vádolják, hogy egy korábbi nyomozás alatt egy érintett védelme érdekében visszatartott olyan iratokat, amelyek bizonyítékul szolgálhattak volna az eljárásban. A vádlott az ügyészség szerint ezzel megszegte a hivatására vonatkozó szabályokat. A szerdai előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról, így miután a vád és a védelem képviselői előadták bizonyítási indítványaikat, a PKKB tárgyalásra utalta az ügyet. – Márciusban bizonyítással, a vádlott kihallgatásával és lehallgatások felvételeinek lejátszásával folytatódik a büntetőper a PKKB-n – derül ki a törvényszék közleményében.
Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2018 áprilisában gyanúsította meg Ihász Sándort. A gyanú szerint Ihász Sándor 2017 októberében – amikor fellebbviteli főügyész volt – hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát ismerősétől, Gyárfás Tamástól. A médiavállalkozó-sportvezető – akit később a gyilkosság ügyében felbujtással vádolt meg az ügyészség – azért fordult a főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle. A KNYF szerint a főügyésznek fel kellett ismernie, hogy a hanganyag leiratában foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a Fenyő-gyilkosság felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére Ihász Sándor – a vád szerint ügyészi kötelességét megszegve – nem adta át a bizonyítékokat a nyomozóhatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. A KNYF 2020 márciusában emelt vádat a tisztségéből időközben felmentett fellebbviteli főügyész ellen hivatali visszaélés miatt. Ihász Sándor mindvégig tagadta bűnösségét. Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség a gyilkosság miatt felbujtóként vádolta meg Gyárfás Tamást azzal, hogy Fenyő Jánossal fennálló üzleti, elszámolási viták miatt megbízta az azóta más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik Tamás megszervezte a gyilkosságot, felbérelte a feladatra Jozef Rohácot. Abban az eljárásban Gyárfás Tamás és Portik Tamás is tagadja bűnösségét.