Előfizetés

Jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélték a nagyapát, aki unokája lefejezésével fenyegetőzött

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.03. 11:45
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A törökszentmiklósi férfi emellett egy ismerősét életveszélyesen megsebesítette. Állítása szerint csak meg akarta őt ijeszteni.
Jogerősen 12 év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a törökszentmiklósi férfit, aki 2019-ben azzal fenyegetőzött, hogy levágja unokája fejét, egy ismerősét pedig megszúrta, életveszélyes sérüléseket okozva neki.
A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 54 éves vádlottat mint különös visszaesőt, és döntött arról, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A korábbi büntetéséből feltételes szabadságra bocsátott vádlott 2019. március 16-án rokonaival és két ismerősével meglátogatta börtönben lévő fiát. Kocsival mentek, az úton a férfi lerészegedett és veszekedni kezdett élettársával, aki ezt megelégelte, amikor pedig visszatértek lakóhelyükre, egy élelmiszerboltnál kiszállt, és elment. Mikor a vádlott nem találta élettársát, agresszívvá vált, és üvöltözni kezdett. A tízéves unokájának azt mondta, levágja a fejét, ha nem kerül elő a nagyanyja. A többieket pedig azzal fenyegette, hogy ők is kapni fognak. Végül felszólította őket, hogy menjenek a házába. Mivel ismerték a büntetett előéletű férfit, így féltek tőle, teljesítették, amit kért. A vádlott bezárta maguk mögött az udvari kaput, majd a bejárati ajtót is. A nappaliban a bárpulthoz lépett, és a fiókból elővett egy 27 centis kést, amelyet a pultra tett. A férfi folyamatosan fenyegetőzött és kiabált az unokájával. A többiek próbálták nyugtatni, és bár úgy tűnt, sikerrel járnak, a férfi magához vette a kést, majd a neki háttal ülő ismerősét megszúrta. A három ruhadarabon is áthatoló szúrás több belső szervet is érintett. A vádlott, látva, hogy a férfi vérzik, azt mondta, menjen orvoshoz, és elengedte őket. A közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedő férfihoz mentőt hívtak, az idejében érkező orvosi ellátás megmentette az életét.
Az utolsó szó jogán a vádlott azt állította, csupán megijeszteni akarta ismerősét, és megbánta a történteket.

A táblabíróság döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által a vádlottra kiszabott tízéves büntetést. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, a korábban az ugyanilyen bűncselekmények miatt elítélt férfi esetében a tízéves – középmértéknek megfelelő – büntetés túlzottan enyhe volt.

Húsklopfolóval esett egy ismeretlen autónak, mert azt hitte, élettársa szeretője ül benne

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.03. 11:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Célt tévesztett a féltékeny nő Tiszalúcon.
Garázdaság és rongálás miatt emeltek vádat egy huszonéves nő ellen. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint 2020 áprilisában, éjszaka, egy férfi autójával Tiszalúc belterületén közlekedett, de navigációs hiba miatt eltévesztette a megfelelő útirányt, ezért megállt az egyik utcában, hogy útbaigazítást kérjen. Egy helybéli férfit (a vádlott élettársát) szólította meg, ekkor azonban a vádlott kinézett a lakásukból és meglátta, hogy az élettársa a házuk előtt egy autó mellett állva, valakivel beszélget. Észrevette, hogy a gépjármű hátsó ülésén egy nő ül. Féltékenysége miatt azt gondolta, hogy ez lehet az a nő, akivel az élettársa megcsalja őt, ezért a konyhából magához vett egy húsklopfolót, azzal a kezében ordítozva kirohant az utcára és azonnal ütni kezdte autó a karosszériáját és az ablaküvegét. A sofőr nem tudta mire vélni a helyzetet, és ijedtében gyorsan elhajtott. A gépjárműben mintegy 80 ezer forint összegű kár keletkezett. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Őrizetbe vették az M6-oson halálos balesetet okozó férfit (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.03. 09:45

Fotó: police.hu
A balesetben egy 11 éves kislány halt meg.
Lapunk is beszámolt arról, hogy halálos baleset történt kedd este az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán. A rendőrség most azt írja: Adony térségében egy Volvo típusú autó közlekedett a külső forgalmi sávban, amit egy 25 éves győri lakos vezetett. Az 55-ös kilométerszelvényhez érve nekiütközött az előtte haladó Opel típusú gépjárműnek, amiben egy martonvásári család tartott hazafelé. Az Opelben öten utaztak, akik közül a baleset következtében egy 11 éves kislány olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset során további öt ember megsérült.
A halálos baleset okozójánál felmerült az ittasság gyanúja, ezért a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételét követően a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították a férfit.