Előfizetés

Gyereket szült egy 11 éves ukrajnai kislány 65 éves erőszakolójától

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.30. 15:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férj azt használta ki, hogy felesége elment a templomba.
Ivano-Frankivszk megyében egy 65 éves férfit azzal vádolnak, hogy 2018-ban nyolc hónapon át rendszeresen megerőszakolt egy akkor még csak 11 éves kislányt – írja Kárpátinfo.net. A kislány vallomása szerint a férfi rendszeresen megerőszakolta a hétvégéken, amikor felesége elment a templomba. Mindössze 11 éves volt, amikor teherbe esett, majd 2018 decemberében, terhessége 34. hetében szült. Azt, hogy gyermekének apja valóban a 65 éves férfi, vizsgálat is igazolta. A férfi „csak” egyetlen nemi aktust ismert el, ügyvédje próbálta megfellebbezni előzetes letartóztatását, de a bíróság ezt elutasította.

Újabb unokázós csalókat fogtak el, ezzel nemzetközi hálózatokat számoltak fel (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.30. 11:34
Képünk illusztráció
Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND / dpa Picture-Alliance via AFP
Az idős emberek átverésére, megkárosítására szervezett bűnbandákat az Egyesült Királyságból irányították, két irányítót még keresnek.
Szorul a hurok az angliai unokázós szervezet körül: a BRFK nyomozócsoportja két hét alatt felszámolta a külföldön szökésben lévő bűnszervezet vezetőinek megmaradt hálózatát – írja a police.hu. Hozzáfűzték, hogy a napokban összehangolt rajtaütésekkel elfogták L. Attila és H. Anasztázia unokázós hálózatának angliai és magyarországi beszervezőit, valamint futárjait. A BRFK kiemelte: az elmúlt két évben az Egyesült Királyságból irányított két szervezet tagjai közül összesen 87 csalót, 66 futárt, 12 irányítót és 9 szervezőt fogtak el. Az egyik bűnszervezet vezetői kiadatási őrizetben vannak, a másik angliai szervezet vezetésével gyanúsítható L. Attilát és H. Anasztáziát nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik. Az újabb elfogások nyomán további négy csaló ellen folytatnak eljárást „a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás” miatt.
A szökésben lévő vezetők a sorozatos elfogások után megpróbálták újraszervezni hálózatukat, ehhez az Egyesült Királyságban élő P. Dzsenifer külföldről, míg J. Barbara a magyar fővárosból szervezett be futárokat az idős emberek átveréséhez. A 23 éves J. Csaba és 22 éves Sz. Alexandra a nyomozás adatai szerint öt budapesti idős embertől vettek át pénzt 2020. december 30-a és 2021. január 16-a között, a szervezet irányítóitól kapott instrukciók alapján. A sértetteket a szervezet egyik vezetője hívta fel egy angliai telefonszámról. A telefonáló a beszélgetés során rendőrnek adta ki magát, és azt állította, hogy az idős ember egyik rokona balesetet okozott, és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége. A kicsalt pénzért és ékszerekét az álrendőr az idősek lakcímére elküldte a futárokat, akik miután leszámolták részesedésüket, a pénzt átadták, vagy eljuttatták beszervezőiknek.
Az átvert idősektől szerzett zsákmány
Fotó: police.hu
Az egyik beszervezőt, J. Barbarát, már január közepén elfogták a terézvárosi rendőrök, és az akkori adatok szerint több mint 7 milló forint értékben csaltak ki pénzt és ékszereket áldozataiktól. A másik, P. Dzsenifer hazautazott Magyarországra, és mint kiderült: nem csak a bűncselekményből származó pénzt, hanem Magyarországon élő gyermekét is ki akarta csempészni az Egyesült Királyságba, ám a rendőrök most szerdán egy szállodában elfogták. A gyermeket az eddig őt nevelő nagyszülőknek visszaadták, az édesanyát  a nyomozók őrizetbe vették, akinek a letartóztatását – a már rács mögött lévő társaihoz hasonlóan – kezdeményezték.

A metrókocsi és a peron közé szorult egy nő lába az Astoriánál (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.29. 17:09

Fotó: Népszava
A mentők a sérültet stabil állapotban vitték kórházba.
Baleset történt a kettes metró vonalán, ezért a Déli pályaudvar és Örs vezér tere között pótlóbuszok közlekednek – adta hírül péntek este a BKK Info. A metró azóta már újra a teljes vonalon jár. A katasztrófavédelem azt közölte, 
egy menetrend szerint közlekedő metrószerelvény és a peron közé szorult egy ember lába az Astoria megállóban, az Őrs vezér tér felé vezető oldalon.

A fővárosi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kimentették a szerencsétlenül járt illetőt. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben a 30 év körüli nő súlyos végtagsérülést szenvedett, a mentők stabil állapotban vitték kórházba.