Előfizetés

Kórházból tűnt el egy idős férfi a VIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.19. 11:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Már megtalálták a rendőrök.
A rendőrség kedd délelőtti közleményében az állt, a férfi hajnalban, 5 óra körül egy VIII. kerületi kórházból ismeretlen helyre távozott. Azóta megtalálták a rendőrök.

Gyilkosság követte a családi veszekedést Balatonszemesen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.19. 10:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az emberölés gyanújával nyomozó rendőrség előállította az áldozat fiát.
Eddig tisztázatlan körülmények között vesztette életét egy hétfő késő esti családi veszekedésben az a balatonszemesi férfi, akinek egyik fiát elfogták a rendőrök, és előállították – írja a police.hu. Az eljárás adatai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az idegenkezűség gyanúja. A nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés gyanújával folytatja.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki számítógépet lopott a szegedi járványközpontból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.19. 10:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ötezer forintért adta tovább az ismerősének.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly márciusban a kialakítás alatt álló szegedi járványközpontból lopott. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a férfi még 2020. március 22-ről 23-ra virradóra – kihasználva azt, hogy építőmunkások és egészségügyi dolgozók bevonásával a szegedi járványügyi központ kialakítása, költözése és felszerelése folyik – a főbejáraton keresztül bement a Szegedi Tudományegyetem telephelyére. Az infektológiai osztály egyik szobájából eltulajdonított egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt, mindösszesen 150 ezer forint értékben, majd 5000 forintért eladta a gépet egy ismerősének. Az ellopott értéktárgyak mintegy 130 ezer forintot kitevő része a nyomozás során a lefoglalással megtérült. A férfi a bűncselekményt a veszélyhelyzet ideje alatt, a koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátását végző intézmény sérelmére követte el. A férfit a járási ügyészség közveszély színhelyén elkövetett lopás bűntettével, míg vevőjét orgazdaság vétségével vádolja. Bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.