Előfizetés

Direkt ráhúzta a kormányt egy kamionos egy autóra Budapesten – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.13. 07:38
Képünk illusztráció
Fotó: Krizsán Csaba / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Vélhetően így akart megtorolni egy korábbi közlekedési konfliktust.
Életveszélyes szituációt teremtett egy kamionos, amikor korábbi közlekedési konfliktust követően ráhúzta a kormányt egy akkor már szemben közlekedő autóra 2021. január 8-án délben Budapest XVIII. kerületében – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a két sofőr nem sokkal korábban egy előzéskor konfliktusba került. Akkor a nyerges vontató hátulról neki is koccant a kisebb kocsinak. A kamionos elhajtott, a személyautó vezetője a mellékutcákon megpróbált elé kerülni, hogy felvételt készítsen a rendszámáról. A Közdűlő úton már egymással szemben haladva találkoztak. A videón jól látszik, hogy a másik sofőr ekkor szándékosan a személyautó felé kormányozza a tehergépkocsit, életveszélyes helyzetet teremtve.
Az autót vezető férfi hívta a rendőrséget, akik egy közeli telephelyen megtalálták, majd előállították a kamionost. A közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatott 44 éves sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

Három emeletet zuhant és meghalt egy férfi a pécsi megyeházán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.12. 20:37
A pécsi Megyeháza.
Fotó: Shutterstock
Hatósági eljárás keretében vizsgálódik a rendőrség.
A rendőrség vizsgálja annak a balesetnek a körülményeit, amely kedd késő délután történt a baranyai megyeszékhelyen. A Pécs Aktuál cikke szerint egy férfi jelent meg a megyeháza épületében és azt mondta, szeretné megnézni a harmadik emeleten lévő festményeket és freskókat. Mivel a lap úgy tudja, hogy a portás ismerte a férfit, így felengedte. Nem sokkal később egy hatalmas puffanásra lett figyelmes: a férfi lezuhant az emeletek között, és a lépcsőház aljában ért földet.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de részletesebb tájékoztatást a jogszabályok értelmében nem adhatnak.

Udvarolni akart az osztrák nyugdíjas, majd amikor kosarat kapott, szögeket szórt az útra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.12. 17:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nem mindennapi szerelmi csalódás Mosonmagyaróvár mellett esett meg.
Autósok értesítették a rendőrséget még 2019 decemberben, hogy egy autós szögeket szór ki járművéből a város közeli faluban. Mivel időben szóltak a hatóságoknak, szerencsére sem anyagi kár, sem baleset nem történt.  Később fény derült tette magyarázatára is:  
az autóban tartózkodó 77 éves osztrák nyugdíjas korábban udvarolni próbált egy, a környéken lakó hölgynek, aki viszont elutasította őt. Emiatt úgy döntött, hogy bosszúból 5-7 cm hosszúságú szegeket, csavarokat szór ki a nő lakóhelyénél.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől. Az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni – áll a vádhatóság tájékoztatásában.