Előfizetés

Épp azon vitatkoztak, mi menjen a tv-ben, amikor egy repülő becsapódott a házukba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.03. 19:28
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Az mentette meg az életüket, hogy összevesztek.
Hajmeresztő esetről számolt be a CNN nyomán az Index. A Detroit közelében található Lyonban három ember életét veszítette, amikor lakóházra zuhant egy repülő. A lakói otthon voltak, amikor a végzetes baleset történt: 
a nappaliban épp azon folyt a vita, melyik televíziós műsort nézzék meg. Ennek hevében átmentek a szomszédos szobába, ekkor csapódott be a repülő. Sértetlenül vészelték át a balesetet.

A fedélzeten tartózkodó három ember életét veszítette. A környékbeliek arról számoltak be, hogy többnyire alacsonyan szállnak a repülők a környéken. 

Saját tervezésű koporsóban temették el Pierre Cardint

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.03. 17:46

Fotó: JOEL SAGET / AFP
A divatlegendától a párizsi Montmarte temetőben, zárt körű ceremónián vettek búcsút szombaton.
Cardint barátja és kollégája, az 1993-ban meghalt André Oliver mellé temették - írta a család közleményére hivatkozva az AFP hírügynökség. A koporsót végakaratához híven díszítették, egy kardot is temettek mellé, melynek éle az olló élére emlékeztet, markolatát tű, cérnaorsó és gyűszű ékesíti. A divattervezőre emlékező gyászmisét várhatóan januárban tartják Párizsban. Az avantgárd divattervezőt, az első pret-a-porter ruhadarabok készítőjét 98 évesen érte a halál kedden a Párizs melletti neuilly-i amerikai kórházban.

Romániában 370 oltóközpont kezdi meg működését hétfőn

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.03. 17:28

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Romániában ötvenezer alá csökkent vasárnap a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, az oltási kampány első hetében pedig mintegy 13 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg az első adagot a BioNTech-Pfizer vakcinából.
A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) vasárnapi jelentése szerint az utóbbi napon újabb 3034-gyel 640 ezer fölé emelkedett az országban eddig diagnosztizált fertőzöttek száma, akik közül csaknem 575 ezret gyógyultnak nyilvánítottak. Romániában szeptember közepe óta nemcsak azokat a fertőzötteket minősítik gyógyultaknak, akiknek két koronavírus-tesztjük negatív lett, hanem a házorvos is - telefonos konzultáció alapján - látatlanban gyógyultnak nyilváníthatja az otthoni elszigetelésben lévő fertőzötteket, továbbá azokat a tünetmentes fertőzötteket is kivezetik a statisztikából, akiket tíz nap után egy negatív teszt után kiengednek a kórházból. Mivel a vasárnapi újabb 60 halálesettel megközelítette a 16 ezret a járvány áldozatainak száma, az aktív fertőzötteké - október 22-e óta először - ismét ötvenezer alá esett, ami kevesebb mint fele a november végén feljegyzett 120 ezres csúcsnak. Közülük már csak 8868-an vannak kórházban, az intenzív terápián kezelt súlyos esetek száma azonban csak 1119-re csökkent a november végi csaknem 1300-ról. A múlt vasárnap kezdődött oltási kampány során Romániában szombat estig 13 200 orvos és ápoló kapta meg az oltás első adagját. A szilveszteri időszakban csak 47 oltóközpontban kezdődött meg a tevékenység, hétfőtől azonban az egészségügyi dolgozók beoltására létrehozott 370 romániai oltóközpont több mint 90 százalékában beindul a munka - jelentette be az országos oltókampány koordinátora, Valeriu Gheorghita orvos ezredes. Az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók többségét immunizálni fogják január közepéig. Tervek szerint a naponta beoltottak száma jövő héttől kezdődően eléri húszezret. A BioNTech-Pfizer vakcinájából több mint 12 millió dózisra van szerződése Romániának, a Moderna oltóanyagából pedig - amelynek az engedélyezését január első hetére várják - 3,5 millió adag jár az országnak.