Előfizetés

Saját édesanyjával végezhetett egy óbudai nő, előállították a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.01. 16:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 79 éves asszonyt holtan találták a lakásán. Az áldozat 61 éves lánya a gyanúsított.
Saját anyját ölhette meg közös lakásukban pénteken, az új év első napján egy nő a III. kerületben, ahol egy társasházi lakásban találták holtan találtak a 79 éves édesanyját – számolt be a megdöbbentő esetről a police.hu. A helyszíni adatok idegenkezűségre utaltak, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanújával rendelt el nyomozást. A bűncselekménnyel kapcsolatban előállították a meggyilkolt asszonnyal egy háztartásban élő 61 éves lányát.

Megkéselte a buszsofőrt, nyolc perc alatt elkapták

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.01. 14:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A feltételezett elkövető ittasan utazott a buszon, ezért leszállították. Késsel torolta meg.
Könnyű sérülést szenvedett az elsődleges adatok szerint az a buszsofőr, akit 2020 utolsó napján dél körül szúrtak meg Budapest XV. kerületében, a 8E autóbusz végállomásánál – írja a police.hu. A  tettes elmenekült, de a segélyhívásra a rendőrök több egységgel érkeztek a helyszínre, és nyolc percen belül a közelben elfogták a 28 éves F. Lászlót, akinél a kést is megtalálták, amivel a buszsofőrre támadt. Mint később kiderült, a férfi azért szúrta meg a sofőrt, mert az leszállította a járműről. A BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Csak néhány petárdázót és árust kaptak el Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.01. 10:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Miközben a főváros számos pontján nagyüzemi petárdázás zajlott idén szilveszterkor is, a rendőrök két kerületben találtak tilosban járókat.
Új kormányrendelet ide, régi jogszabályi tilalom oda, a koronavírus-járvány miatti korlátozások ellenére „néhány helyen” felbukkantak a tiltott pirotechnikai eszközök – derült ki a police.hu budapesti beszámolójából.
„A fővárosban szilvesztertől újév reggeléig tartó időszakban a rendőrök a VIII. kerületi Corvin közben és a XIV. kerületi Városligetben intézkedtek tiltott pirotechnikai termékek árusítóival szemben”

– írta BRFK.

Ugyan a város több kerületében idén is tapasztaltak komoly tűzijátékozást és petárdázást az ott lakók, petárda használata miatt az egyenruhásoknak csupán a VIII. kerületben, a Tömő utcában, a Corvin közben, illetve a Losonci téren kellett fellépniük. A rendőrök az érintettek mindegyikével szemben szabálysértési feljelentéssel éltek. Az ORFK összesítése szerint országosan összesen 13 esetben indult eljárás „pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt”.
„Tiszaalpáron január elsején, nem sokkal éjfél után egy fiatalkorú egy ilyen eszközt lőtt ki, ami egy lakóház tetőszerkezetére esett, és tüzet okozott. Személyi sérülés nem történt, de a kár több százezer forintos. Mátészalkán szilveszter este nyolc óra körül egy lakatlan épületben keletkezett tűz, feltehetően ugyancsak pirotechnikai eszköztől”

– írták.

A rendőrség adatai szerint egyébként a kijárási tilalom megszegése miatt 2020. december 31-én 20 óra és 2021. január 1-én 5 óra között összesen 1028 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.