Előfizetés

37 millió forint értékű kábítószert találtak Röszkén egy bolgár férfi autójában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.21. 08:46

Fotó: police.hu
A NAV munkatársai 14 kilónyi növényi törmeléket foglaltak le.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy 30 éves bolgár férfi ellen – írja a police.hu. A férfi 2020. december 18-án délelőtt akart belépni Magyarországra autóval a Röszke Határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a kocsi átvizsgálásakor több rejtekhelyről 33 vákuumfóliázott csomagban, összesen 14805 gramm növényi törmeléket találtak és foglaltak le. 
Az elsődleges teszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amelynek feketepiaci értéke 37 millió forint. A bolgár férfit a KR NNI munkatársai őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

Két holttestet találtak egy XVII. kerületi családi házban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.20. 22:22

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.
A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2020. december 20-án 19 óra 26 perckor egy férfi tett bejelentést, hogy egy XVII. kerületi családi házban holtan találta nagymamáját - írj a police.hu.  A rendőrök a helyszínen két holttestet találtak, a házban lakó nagymamát és annak fiát. A BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

Autós üldözés a XX. kerületben: 15 percen belül elfogták a rendőrök a körözött férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.20. 14:16
Rendőrautóba ültetnek egy megbilincselt férfit elfogása után Budapesten, a IX. kerületi Aranyvirág sétányon
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A 28 éves H. Máténak ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia.
A police.hu oldalon azt írják: a pesterzsébeti járőrök vasárnap délelőtt, 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót Budapest XX. kerületében, a Lázár utcában, a jármű vezetője azonban gázt adott, és elhajtott. A rendőrök több gépkocsival követték a menekülőt, miközben folyamatos rádiókapcsolatot tartottak egymással és a Tevékenység-irányítási Központtal. A sofőr a IX. kerületi Kosárka sétányig jutott, itt kiugrott a kocsiból, és gyalog menekült tovább. A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai pár száz méteren belül, az Aranyvirág sétányon fogták el 9 óra 33 perckor. Hamar kiderült, hogy a sofőr miért nem akart megállni:
a 28 éves H. Máté ellen két elfogatóparancs volt érvényben – ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia.

A férfi ellen a rendőrség közúti veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt indít eljárást. H. Mátét a büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését.