Előfizetés

Andy Vajna egykori ügyvédje is bejelentkezett a Klubrádió frekvenciájára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.14. 20:44

Fotó: Béres Márton / Népszava
Hárman pályáznak eddig a 92.9-es frekvenciára.
A kiírás szerinti határidőben leadta a Klubrádió Zrt. a Budapest FM 92,9 MHz-re vonatkozó 350 oldalas rádiós pályázati anyagát ma, hétfőn a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál

- mondta el a Média1-nek Arató András, a rádió többségi tulajdonosa. A portál szerint a vezető reményét fejezte ki, hogy tovább tudják folytatni a működést a megszokott frekvencián. A Média1 cikke emlékeztet, a Klubrádión kívül pályázatot adott be az ATV csoporthoz tartozó Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület mellett egy harmadik szervezet is. Ez utóbbit, az idén márciusban alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. jelenti, melyet az a Bíró Balázs jegyzi, aki a kormányközeli Rádió 1 hálózathoz tartozóan több rádiós frekvenciát is megszerzett korábban, illetve aki a tavaly elhunyt Andy Vajna kormánybiztos médiajogásza volt. Mint arról korábban a Népszava is beszámolt, a Médiatanács úgy döntött, nem hosszabbítja meg a Klubrádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát, pár bagatell hiba miatt. Eközben míg az adót elmeszelte, másokkal szemben már nem volt ennyire kritikus az NMHH.  

Káslert a halálozásokról kérdezték, de válasz helyett csak orbáni cinizmus járt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.14. 20:12

Fotó: Kovács Tamás / MTVA
Ádvent van, elmélyülést kívánok – felelte egy számára kellemetlen kérdésre az emberi erőforrások minisztere az őt faggató jobbikos Lukács László Györgynek.
"Aggódnak az emberek, mert ha úgy alakulnak a számok ahogy most, akkor bizony karanténkarácsony elé nézünk."

- kezdte felszólalását az ellenzéki politikus a parlament hétfői ülésén.

Úgy látja, amiatt is lehet aggodalmunk, hogy 100 ezer főre vetítve a kumulatív halálozások terén csak Bulgáriát és Szlovéniát tudjuk megelőzni az utóbbi két hétben, így "továbbra is komoly veszélyben vannak a magyarok." Szerinte Orbán Viktor ősszel hagyta, hogy a vírus diktáljon és ennek most kezdjük megfizetni az árát, az ország alig bírja ezt a tempót. A legnagyobb aggodalomnak azt nevezte, nem lehet tudni, mi az oka annak a többlethalálozásnak, ami november első hetében az elmúlt öt év legrosszabb halálozási adata volt. Úgy gondolja, nem jönnek ki a számok, ha a koronavírus halálozási adatait leszámoljuk belőle. "Még mindig marad egy olyan számottevő halálozás - kb. 500 fő - amiről nem lehet semmit sem tudni." Lukács László György feltételezte, a miniszter tudja ennek a többlethalálozásnak az okát. 
"Most van lehetőség hogy elmondja: miben haltak meg több százan ebben az időszakban és azt azt követő hetekben, ha nem a koronavírusban?

Kásler Miklós szerint többfajta számsor létezik. Most az átlagos évi halálozást időarányosan idén éppen meghaladta. Mindent egybevetve pedig elmondta, hogy a mortalitási adatokat az utolsó 2-3 hétben jelentősen befolyásolta a járvány. megjegyezte, csak egy olyan év volt, amikor a halálozási ráta ennél az évnél magasabb volt.  A jobbikos képviselő úgy érezte, nem kapott választ, nevezetesen, hogy az az 500 novemberi pluszhaláleset miből adódik. Sürgette, hogy a miniszter mondja meg, miben hunytak félezren, mert az emberek még nagyobb aggodalommal lesznek, ha kijönnek az új KSH-adatok.  "Személyes megjegyzéseit retorikai próbálkozásai részének tekintem, nem a legszerencsésebben válogat" - reagált Kásler Miklós. A mortalitási adatok komoly dolgok, abszolút komoly választ adtam - fogalmazott. megismételte: Magyarországon november elejéig az átlaghalálozás - egy évet leszámítva - ebben az évben volt a legkedvezőbb. jelezte, ennél többet nem tud mondani, "tessék megnézni a statisztikákat..."
"Ádvent van, elmélyülést kívánok és gondolja végig, hogy miben tévedett."

- zárta felszólalását a tárcavezető.

A minisztertől nem áll messze , hogy akarva-akaratlanul életmód tanácsokat adjon. Mint lapunk is megírta, korábban az Inforádiónak azt mondta, szerinte nem a plázába kell menni karácsonykor. 

Novák Katalin a miniszter, aki szeret sütni

Gulyás Erika
Publikálás dátuma
2020.12.14. 19:54
Novák Katalin
Fotó: Kovács Tamás / MTVA
Jó nagy vita kerekedett Novák Katalin nőtársainak címzett üzenetéből, hogy örüljenek az alárendelt szerepüknek.
A feminizmus üzeneteit felhasználva próbálja hiteltelenné tenni a női jogokért küzdő szervezetek céljait a családügyi miniszter egy hétfőn reggel megjelent animációs kisfilmben – így értékelte lapunknak a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség elnöke Novák Katalin nőknek címzett életvezetési tanácsait. Sáfrány Réka úgy látja, a film kiforgatja azt a tanításukat, hogy a nők merjenek önálló döntéseket hozni, választani a sorsukat érintő fontos kérdésekben, ehhez megvan az erejük és tehetségük. A csúsztatás ott van, hogy a fideszes politikus ehhez hozzáteszi: egy nő úgy teljesedhet ki, ha nem próbál versenyezni a férfiakkal, nem akar olyan beosztásokat és annyi pénzt, mint a másik nem képviselői, de képes bátor döntéssel házasságot kötni és gyereket szülni, hogy gondoskodhasson róluk is mások mellett. A magyar nők társadalmi és jogi egyenlőségének eléréséért 2003 óta harcoló szövetség, a „Női Érdek” egyik legfontosabb célja, hogy szemléletváltozás kezdődjön a nemek közötti esélyegyenlőség kérdésében, ezért például a film üzenetével szemben abban hisznek, hogy a gondoskodás általános emberi erény és nem a nők kizárólagos feladata. Novák Katalin valamiért azt gondolta, a fiatal keresztény-konzervatív újságírók és politológusok vezette Axióma nevű portálon kell közreadnia a nőkről vallott – a kommentelők többsége szerint elhibázott és múltba néző – gondolatait, és a reklám bejött: a május óta létező oldal még soha nem ért el akkora látogatottságot, mint a miniszteri tanácsok karácsony előtti közreadásával. Sáfrány Réka úgy látja, az időzítés külön is fricska, hiszen ezekben a napokban a nők a szeretet ünnepére készülve különösen sokat dolgoznak. Többen úgy reagáltak a karriert és hárommilliós bruttó fizetést elérő miniszter szavaira, hogy saját élete cáfolja az üzeneteit és szégyen, ha az a magyar családpolitika, ha egy életen át minden teher a nőkre hárul, és el sem hangzik a férfiak felelősségvállalása. 
Kapcsolódó
Novák Katalin beárazta a magyar nőket