Előfizetés

A jövő héten tárgyalhatnak Deutsch Tamás kizárásáról a Néppártban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.11. 17:23

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A jelek szerint nem volt elég a politikus bocsánatkérése.
A teljes Fidesz-delegáció kizárása is napirendre kerülhet az Európai Néppárt (EPP) jövő heti frakcióülésén.

Az Oe24.at erről szóló értesüléseit a Telex szemlézte. A cikkben az is szerepel, hogy Deutsch Tamás kizárása mindenképpen terítéke kerül annak ellenére, hogy a fideszes politikus elnézést kért szavai miatt, amikor Mafrend Weber frakcióvezető egyik megjegyzését a Gestapo és az ÁVO érveléséhez hasonlította. Nemrég lapunk is beszámolt arról, hogy az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója jövő heti ülésén ismét megtárgyalja, és lehet, hogy szavazásra is bocsátja a Deutsch Tamás kizárására vonatkozó indítványt. A kezdeményező osztrák Othmar Karas az politikai csoport szerdai tanácskozásán követelte, hogy már a következő alkalommal döntsenek a magyar politikus sorsáról.
A kizárást kezdeményező Othmar Karas szerint a bocsánatkérés nem valódi, és nem is vonta vissza szavait a magyar politikus. Már több mint 40-en támogatják a frakcióból Deutsch kizárását az osztrák képviselő szerint, és „egy csendes többség” is mögöttük van. A kiszivárgott információk szerint Manfred Weber a szerdai frakcióülésen arról beszélt, hogy mindig is megpróbált hídépítő lenni, de „ami sok az sok”. Egyúttal elfogadhatatlannak minősítette a Deutsch Tamás kijelentéseit.  A magyar képviselő kizárásáról Karas már a jövő héten szavazna – és szintén jövő héten foglalkozhatnak azzal a tavaszi javaslattal, amiben a Fidesz teljes delegációjának kizárását kezdeményezték a felhatalmazási törvény miatt. Az Oe24.at cikke szerint legalábbis „intenzíven” foglalkoznak majd a javaslattal.

Ez a hétvége sem a napsütésről fog szólni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.11. 16:54

Fotó: Shutterstock
Borult, párás, ködös időre készülhetünk szombaton és vasárnap.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton erősen felhős vagy borult, néhol tartósabban párás időnk lesz, de helyenként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, így néhol rövid időre előbukkanhat a nap. 
Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás, gyenge eső fordulhat elő.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon olykor megélénkülhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 6 fok között várható, de ahol szakadozik a felhőzet, ott kissé enyhébb lehet az idő.
Vasárnap eleinte túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő várható. Napközben a köd megszűnik, főként a nyugati és a középső országrészben elvékonyodik, helyenként felszakadozik a felhőzet. Szórványosan, délután elsősorban keleten előfordul szitálás, kisebb eső. Éjjel, hajnalban néhol még ónos szitálás, a hegyekben hószállingózás is lehetséges. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Egytonnás légibombát találtak Csepelen

MTI
Publikálás dátuma
2020.12.11. 16:48
Illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrséggel egyeztetve döntenek majd a biztonsági zóna kialakításáról.
Egytonnás légibombát találtak Csepelen pénteken, jelenleg a hatástalanítás előkészítése zajlik – mondta Gajdos Milán hadnagy, a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek. A második világháborús bombát egy őrzött, zárt területen találták a Kvassay-hídnál. Először ki kell szerelni belőle a gyújtószerkezetet, hogy szállítható legyen. Ennek az előkészítése zajlik jelenleg. A rendőrséggel egyeztetve döntenek majd a biztonsági zóna kialakításáról – mondta a szakember.