Előfizetés

Megint átvert valakit: rács mögött marad a csengeri örökösnő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.08. 22:22

Fotó: police.hu
Ezúttal egy idős könyvelőtől csalt ki 11 millió forintot.
A bírósági tárgyalásig már biztosan nem kerül szabadlábra a csengeri örökösnőként hírhedtté vált M. Mária, aki pár napja a nyíregyházi börtön magánzárkájában várja a tárgyalást. Újra becsapott valakit, méghozzá ezúttal 11 millió forintot csalt ki egy idős könyvelőtől – írja a Blikk. Az asszony azt állította, hogy ez a pénz ahhoz kell, hogy Svájcban hozzájusson a gyakran emlegetett, ám nem létező 1300 milliárd forintnyi örökségéhez. A hiszékeny könyvelő előbb a spórolt pénzét – 1,5 millió forintot – adta át, majd az ismerőseitől több mint 9 milliót kért kölcsön és adott át a csalónak.
– Marika néninek több arca van. Az egyik a jófej, vicces asszony, a másik az elviselhetetlen kötekedő, a harmadik pedig a gátlástalan csaló. A barátai fogadták be, de velük is összeveszett, akkor ment a lányához, tőle vitték el a rendőrök

– nyilatkozta a lap informátora.

M. Mária hét éve azzal csalt ki 780 millió forintot az áldozataitól, hogy a pénz a külföldön meghalt édesapja után járó 1300 milliárd forintos hagyaték felvételéhez kell. Az apja akkor még élt. A csengeri asszonynak többek közt Kósa Lajos is hitt. Az asszony befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa később elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte az asszonyt, aki még azelőtt elhagyta az országot, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. A nőt nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el. Hazahozták, őrizetbe vették és letartóztatták. Tavaly júniusban került a börtönből házi őrizetbe, de idén augusztusban újra elrendelték letartóztatását.

Halálos baleset történt a 65-os főúton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.08. 21:15

Fotó: police.hu
A biciklis férfi az ütközést követően az árokba borult, és a helyszínen meghalt.
Egy személygépkocsi közlekedett 2020. december 8-án 16 óra 55 perckor a 65-ös főúton Iregszemcse felől Tamási irányába, amikor az előtte kivilágítatlanul elektromos kerékpárral haladó férfit ismeretlen körülmények között elsodorta – írja a police.hu. A biciklis az ütközést követően az árokba borult. Az iregszemcsei férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a félpályás forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van. A forgalmat rendőrök irányítják.

Légpuskával tombolt egy idős férfi egy XVIII. kerületi óvodánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.08. 18:57
Képünk illusztráció
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Feldühítette egy kislány sírása.
Kislányáért ment az óvodába egy apuka 2020. december 8-án délután. A rendelkezésre álló adatok szerint ekkor egy közelben lakó idős férfi előbb minősíthetetlen hangnemben beszélt a síró gyerekről, majd – miután az apa ezt szóvá tette – légpuskájával egy lövést adott le – írja a police.hu. A rendőrség beszámolója szerint az idős férfit a kislány sírása dühítette fel. Szerencsére senki sem sérült meg. A 71 éves lövöldözőt a rendőrök előállították, a légpuskát lefoglalták. A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indított eljárást.