Előfizetés

Satu részegen vezetett a kamionos, autók és egy fénysorompó látta kárát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.28. 09:02

Fotó: police.hu
Szabályos ámokfutást rendezett a férfi.
Pénteken kora este riasztást kaptak a rendőrök, hogy az M3-as autópályán egy kamion a belső sávban áll, sofőrje valószínűleg ittas. A járőrök kiérkezésekor két autóvezető már rávette a férfit, hogy húzódjon le a leálló sávba, majd amikor kinyitották a fülke ajtaját, erős alkoholszagot éreztek rajta. Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont, megelőzni viszont nem merték, mert össze-vissza kacsázott a sávok között.
A férfit megszondáztatták, ami 1,6 ezrelék légalkoholszintet mutatott. Az előállítást követően az orvos megállapítása szerint is súlyos volt az ittasság szintje.

A részegen való furikázás ugyanakkor a kamionos kisebbik problémája lehet, miután fény derült rá, hogy amerre járt, ott jól látható nyomokat hagyott maga után. Kamionjával először nekiütközött egy vasúti átjáró fényjelzőjének, majd tovább hajtva nekiment további két parkoló autónak is. Az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. A férfi ezután hajtott fel az M3-as autópályára. A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrség ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a részeg sofőrrel szemben.

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópálya egy szakaszát

MTI
Publikálás dátuma
2020.11.28. 08:13

Fotó: Pixabay
Felborult egy autókat szállító tréler.
Baleset miatt teljes szélességben lezárták az M5-ös autópályát Szeged felé, Balástyánál, miután felborult egy autókat szállító tréler – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat reggel. Az eset az autópálya 140-es kilométerénél történt. A tájékoztatás szerint a balesethez a kistelki hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentés alatt a forgalom a leállósávban halad. 

Holttestet találtak egy kigyulladt lakásban az V. kerületben

MTI
Publikálás dátuma
2020.11.27. 18:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Tűz ütött ki egy épületben a Szent István körúton.
Halálos lakástűz történt Budapesten a belvárosban pénteken délután – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. A tűzoltókat az 5. kerület, Szent István körúton egy földszinti lakáshoz riasztották. A tűz eloltása után találtak rá az elhunytra – mondta Kolozsi Péter.