Előfizetés

Le akarták húzni a főnöküket egy kávéra, nem kaptak, cserébe félholtra verték

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 19:04
Képünk illusztráció.
Fotó: DANIEL KARMANN / AFP/DPA
Elítélték a hirtelen haragú kollektíva tagjait.
Kis híján gyilkosságba torkollott egy elmaradt kávézás, még a nyáron. A bíróság tájékoztatása szerint a négy vádlott rokoni kapcsolatban áll egymással és a brigádvezető sértett közvetlen irányítása alatt dolgoztak különböző építkezéseken. Augusztus ötödikén is épp egy munkába autóztak együtt, amikor későbbi áldozatuk megállt, hogy igyon egy kávét. A csapat egyik tagja felvetette, hogy meg kellene invitálnia őket, de ezt a főnök visszautasította mondván, az indulás előtt mindegyik beosztottjának adott pénzt élelmiszerre. 
Ezen az érintettek felháborodtak, a legfiatalabb vádlott pedig bosszúból felhívta a sértett főnökét azzal, hogy a brigádvezető munkaidőben kocsmába ment.

Amikor odaértek az építkezésre, akkor fajultak el igazán a dolgok, ugyanis a legfiatalabb vádlott közölte, nem fog dolgozni. Ezt követően a főnök eltolta magától, mire a másik három beosztottja rátámadt és percekig ütötték-verték.  Nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek az áldozatnak, amelyek könnyen életveszélyessé válhattak volna. Hogy ez nem lett így, az csupán a véletlenen múlt. A Budapest Környéki Törvényszék társtettesként elkövetett testi sértésben mondta ki a vádlottakat és a következő büntetéseket osztotta ki:
  • a legidősebb férfit 2 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélték. Emellett elrendeltek nála egy korábbi, 1 éves fogházbüntetés végrehajtását is
  • A másik testvér 1 év és hat hónapot kapott
  • A legfiatalabb testvért 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette
  • Fiatalkorú unokatestvérüket pedig 1 év szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.
Az ítélet egyelőre nem jogerős. 

Részegen, jogosítvány nélkül, kijárási korlátozás alatt veszélyeztette a rendőröket egy férfi Borsodban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 15:40

Fotó: Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség
A büntetett előéletű férfinak sosem volt jogosítványa, de állítása szerint már gyerekkora óta rendszeresen vezetett.
A megalapozott gyanú szerint egy férfi 2020. november 7-én hajnalban részegen, jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett autójával egy borsodi kisvárosban – írja az ügyészség.    A rendőrök meg akarták őt állítani, de a 30 éves férfi nem állt meg, menekülni kezdett. Egy hirtelen mozdulattal ráadásul a rendőrautó felé kormányozta a kocsit, így veszélyeztette a rendőröket is. A szolgálati autót vezető rendőr az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy balra rántotta a kormányt, majd hirtelen fékezett. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétvégén hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés bűntettének és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a büntetett előéletű férfit, és elrendelte őrizetét. A férfi a gyanúsítás ellen indoklás nélküli panaszt tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését. 
A férfit közlekedési szabálysértések miatt korábban már többször elmarasztalták, jogosítvánnyal sosem rendelkezett, ennek ellenére állítása szerint gyermekkora óta rendszeresen vezetett.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyről a Debreceni Járásbíróság kedden dönt.

"Megoldotta okosba": a vasúti pálya oldalát bontotta meg, hogy megcsinálja a háza melletti járdát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.09. 15:28

Fotó: police.hu
A hatóságok nem tolerálták az unortodox építőanyag-beszerzést.
Idén májusban, a Nógrád megyei Mohora településen egy 35 éves helyi férfi úgy gondolta, hogy javításra szorul a háza melletti járda. Ám vélhetően az anyagi megfontolások miatt a "megoldjuk okosba' verziót választotta: 
Ezért kiment a sínekhez, hogy a Balassagyarmat és Mohora között kiépített vasúti pályát több méter hosszas megbontsa, és onnan mintegy öt köbméter zúzott követ lopjon el.

Persze a rendőröket sem ejtették a fejük lágyára és kiderítették, mire is akarta használni a leleményes férfi a töltésből ellopott köveket. Ráadásul tettével a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyeztette, így a lopás mellett ezért a bűncselekményért is felelnie kell. A rendőrség tájékoztatása szerint több százezer forint kárt okozott. A férfi további sorsa az illetékes ügyészség előtt van, így hamarosan vádat emelnek ellene.