Előfizetés

Brutális verekedés tört ki egy csepeli buszon (video)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.05. 10:27

A járművön valósággal elszabadult a pokol, a támadók hosszú évekre börtönbe mehetnek.
A Fővárosi Főügyészség társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves és egy 23 éves többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben, akik 2018. május 7. napján a kora esti órákban utaztak a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő buszon.  Történt, hogy egy kismama szeretett volna babakocsival és karon ülő gyerekével leszállni a buszról, de a vádlottak ezt nem várták meg, hanem még előtte felugrottak a járműre. A történteket szóvá tette nekik egy idősebb utas, erre a válasz csak nyomdafestéket nem tűrő szitkok voltak, majd később megfenyegették utastársukat, hogy megrugdossák. Azonban az idősebbik férfi tovább hergelte magát, a későbbi sértetthez lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt. Ekkor már a sértett is felállt, megpróbálta eltolni magától, de erre társával együtt ököllel támadt rá. Ezt követően tört ki a verekedés. Végül a sofőr kinyitotta az első ajtót a támadóknak, akik elmenekültek a történteket követően.  A bántalmazott utas sérüléséről később megállapították, hogy az életveszélyes volt, így a párosnak életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken. 
Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 8 évet is kaphatnak.

Kiraboltak egy ékszerüzletet Veszprémben, a támadásban megsérült az eladó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.04. 19:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több fiatal férfi kirabolt egy veszprémi ékszerüzletet szerda délután, a rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőket - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Aradi-Pogány Virág tájékoztatása szerint a rendőrségre szerda délután érkezett bejelentés arról, hogy több fiatal férfi bement egy veszprémi ékszerboltba, majd az eladót bántalmazták, az üvegvitrineket betörték, az azokban lévő ékszereket elvitték, és elmenekültek a helyszínről. Hozzátette: a támadásban az eladó megsérült. A veszprémi rendőrök nagy erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását - közölte a szóvivő. 

Üdülési joguktól szabadultak volna, ötszáz idős embert vert át a bűnbanda (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.04. 18:20

Fotó: police.hu
Üzletszerű csalásra szakosodott, kilenctagú bűnszervezetet számoltak fel a pécsi rendőrök Budapesten. A kár 370 millió forint.
Egy összehangolt akció keretében a Pécsi Rendőrkapitányság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói november 3-án Budapesten számolták fel azt a csalásokra szakosodott bűnszervezetet, amelynek tagjai 2015 őszétől 2016 végéig 575 sértettet tévesztettek meg, csaknem 370 millió forintos kárt okozva – közölte a police.hu. A szervezet tagjai az ország különböző pontjain szervezett előadásokra többségében idős korú embereket hívtak meg, üdülési joguk kedvező értékesítésének ígéretével. Az előadásokon előszerződést kötöttek velük, az értékesítésért pedig jutalék címén előre pénzt szedtek be, illetve utaltattak a társaság számlájára. Később egy újabb rendezvényen magasabb vételárat ajánlottak: az előzőleg kötött szerződéseket elvették, és egy új szerződést adtak át a sértetteknek, akiknek ezután a vételár-különbözetből adódóan ismét jutalékot kellett fizetniük.
A csalók értékesítőnek adták ki magukat, majd külföldi cégek, illetve külföldi magánszemélyek aláírásaival ellátott adásvételi szerződéseket adtak át a sértetteknek, holott ezek a cégek és személyek valójában nem kívánták megvásárolni az üdülési jogot.  A szervezet tagjai az üdülési jogok értékesítése érdekében semmit nem tettek, pusztán a jutalékot csalták ki az ügyfelektől. Ígéretet tettek arra is, hogy amennyiben nem sikerül az értékesítés, akkor a jogot az ő cégük vásárolja meg egy év elteltével, azonban a társaságot egy év után már nem lehetett elérni.  A Pécsi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával indított eljárást elkövetéssel a 48 éves budapesti szervezőt valamint további öt nő és három férfi ellen, akiket kedden elfogtak. A lakásaikon tartott kutatás során a rendőrök órákat, ékszereket és készpénzt foglaltak le.