Előfizetés

Karhatalmi erővel lakoltattak ki egy közalkalmazottat és beteg édesanyját Csepelen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.03. 17:58

Fotó: Vörös Anna / A város mindenkié
Mindezt a második hullám felszálló ágának kellős közepén.
A Város Mindenkié csoport honlapján megjelent beszámoló szerint a csepeli önkormányzat hajléktalanná tett egy közalkalmazott férfit és annak beteg édesanyját, hiába próbálták meg élőlánccal megakadályozni a szervezet aktivistái a kilakoltatást. Végül rendőri erővel sikerült egyesével eltávolítani a tiltakozókat. Állítólag az önkormányzat helyszínen tartózkodó munkatársai nem voltak hajlandóak az érdemi tárgyalásra.  A szervezet állítása szerint ezzel a lépéssel törvényt sértett az önkormányzat, mivel az idevágó rendelkezések szerint a helyhatóságok feladata a hajléktalanná válás megelőzése.  A most 42 éves Elemér 2004 óta lakott ápolásra szoruló édesanyjával önkormányzati tulajdonú csepeli bérlakásukban. Azonban a jogvédő szervezet szerint önhibájukon kívül, de 2014 óta egyre nagyobb lakbértartozást halmoztak fel. A Város Mindenkié csoport szerint egy világjárvány közepén hajléktalanná tenni egy családot nemcsak morálisan helytelen és sérti az önkormányzat törvényi kötelezettségeit, az önkormányzati vagyonnal történő felelős gazdálkodásnak is ellent mond, amellyel a kilakoltatást igazolták.

Pozitív lett a miskolci polgármester koronavírus-tesztje

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.03. 17:32

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Veres Pálnak enyhe tünetei vannak, otthonról dolgozik tovább.
Pozitív lett Veres Pál koronavírus-tesztje – közölte a polgármesteri hivatal. Miskolc polgármesterének enyhe tünetei vannak, otthonról dolgozik tovább. A közleményben hozzáteszik: a polgármester az első, Covid 19 fertőzésre utaló, enyhe tünetek jelentkezése után azonnal elvégeztette a PCR tesztet.

Borús, szeles időnk lesz szerdán, délutántól többfelé eső is eshet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.03. 16:49
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tartós, sűrű köd veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnaltól eleinte a Dunántúlon, majd északkeleten is megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, északi szél.
A tartós, sűrű ködveszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
A köd a legtöbb helyen feloszlik, legtovább az Északi-középhegység térségében tart ki a párás idő. Délelőtt elszórtan, délutántól többfelé várható eső. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. 
A hidegfront nyomában szárazabb és hűvösebb levegő érkezik, így a hét vége felé hajnali fagyokra is számíthatunk.