Előfizetés

Autók ütköztek, tragikus baleset történt Nagykőrösön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.31. 11:16

Fotó: Donka Ferenc / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A Pótharaszti úton történt karambolban az egyik sofőr életét vesztette.
Halálos kimenetelű közúti baleset történt 2020. október 31-én 9 óra után nem sokkal, Nagykőrös térségében – írja a police.hu.
Beszámolójuk szerint két személyautó ütközött tisztázatlan körülmények között szombat reggel kilenc óra körül a Pótharaszti úton. A karambol során az egyik sofőr, egy 68 éves férfi a helyszínen meghalt. A rendőrök megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Ötmillió forintot ad a rendőrség a maglódi autószerelő gyilkosát leleplező tippért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.31. 08:56
Pintér Gyula, maglódi autószerelő. A férfiról 2019 májusa óta nem kapott hírt családja, a rendőrség emberölés gyanújával nyomoz
A hatóság a családdal együtt nyomravezetői díjat kínál az informátoroknak, hogy felfedjék a tettes kilétét.
Ötmillió forintos díjkitűzéssel gyorsítaná fel a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a 2019 májusában rejtélyes körülmények között eltűnt maglódi autószerelő, Pintér Gyula ügyében. Mint közleményükben emlékeztetnek, az ügy 17 hónapja megoldatlan: a nyomozás adatai szerint Pintér tavaly május 10-én délután gyömrői műhelyéből ismeretlen helyre indult Hummer H1 terepjárójával, és magával vitte Répa nevű vizsláját is. A férfinek nyoma veszett, ám a Hummer ismeretlen körülmények között visszakerült maglódi házának udvarára, Répát pedig Szlovákia területén találták meg.
Pintér gyanús eltűnése óta emberölés gyanújával nyomoznak a Pest megyei rendőrök – egyelőre ismeretlen tettes ellen - a nyomravezetői díjat pedig családdal együtt tűzték ki. 
Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, és a díjkitűzés visszavonásának jogát is fenntartja. Aki jelentkezne a rendőrségnél, az  hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve bejelentést tehet a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon is. 

Több tettes is lehet

Mint arról a Bors értesülése alapján Népszava is beszámolt, a luxusautók szerelésével foglakozó vállalkozóknál eltűnésekor milliók lehettek; a lap azt is tudni véli, hogy az áldozattal többen végezhettek, egy férfit pedig Bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítanak az ügyben – ő jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, nem hagyhatja el otthonát.

Halálos vonatgázolás Balatonboglárnál

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.10.30. 19:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A történtek miatt káosz van a vonalon.
Halálos vonatgázolás történt Balatonbogláron péntek este, a helyszínelés idején Balatonlelle felső és Balatonboglár között pótlóbuszok szállítják az utasokat, a Budapest-Székesfehérvár vonalon 20-40 percet késnek a vonatok.

 A Mávinform közölte, hogy a Budapestről Zágrábba tartó nemzetközi InterCity Balatonbogláron elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig - várhatóan 20-21 óráig - szünetel a vonatközlekedés ezen a szakaszon, az utasokat pótlóbuszok szállítják Balatonlelle felső és Balatonboglár között. A Budapest-Székesfehérvár vonalon 20-40 perccel lehet hosszabb a menetidők a baleset és az átszállások miatt - közölte a vasúttársaság. Frissítjük cikkünket! A Mávinform 21:30-kor azt közölte, újraindult a forgalom az érintett szakaszon. A korábbi 20-40 perces késések éjszaka szűnhetnek meg.