Előfizetés

Több zsák marihuánával töltött paprikát találtak a röszkei pénzügyőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 09:19

Fotó: NAV
Egy koszovói busz több zsák rakományába rejtették a csaknem 60 milliós értékű marihuánát.
Egy koszovói autóbusz ellenőrzésén a pénzügyőrök a csomagtérben több zsák paprikát találtak, s a zöldségek több mint 23 kilogramm növényi törmelékkel, mint azt a helyszínen használt teszt kimutatta: marihuánával teli csomagot rejtettek – tette közzé hétfőn Facebook-oldalán a szombat reggeli drogfogást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Mint írták, a busz két sofőrje és a 24 utas nem jelentett be vám- és adóköteles árut. A NAV munkatársai a nyilatkozatokat elfogadták, de kockázatelemzés alapján a csomagok tételes vizsgálata mellett döntöttek. Az így lefoglalt több mint 58 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot végül – feljelentéssel együtt – átadták a rendőrségnek. Időközben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el az egyik koszovói buszsorfőr letartóztatását. A nyomozóhatóság szerint a gyanúsítottnak a balkáni országból „ismeretlen megbízóktól” átvett kábítószert egy megállapodás szerint az ausztriai Linzben kellett volna átadnia. Ehelyett azonban különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt kell felelnie.  A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója még hétfőn dönt az ügyészi indítványról.

Ipari munkagépeket loptak egy budapesti építkezésről

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 09:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lefeszítették a lakatot a kerítésről, majd feltörték az egyik tároló konténert.
A rendőrség közleményében az áll: a gyanú szerint ismeretlen tettesek 2020. szeptember 26-án hajnalban megjelentek egy budapesti, I. kerületi építkezésnél, lefeszítették a lakatot a kerítésről, majd az építkezési területen belül feltörték az egyik tároló konténert. Az elkövetők a konténerben tárolt ipari munkagépeket bepakolták az autójukba, és elhajtottak. A nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, V. Gyulát, akit múlt csütörtökön délután elfogtak egy ferencvárosi bevásárlóközpont parkolójában. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az ellopott gépek egy részét megtalálták és lefoglalták. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. Az I. kerületi rendőrök előterjesztést tettek V. Gyula letartóztatásának indítványozására; a bíróság október 18-án elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

Rendőrautó mögé parkolt a jogosítvány nélkül furikázó, bedrogozott férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.20. 08:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az autót a fivérétől vitte el a polcról leemelt slusszkulccsal.
Bátyja autójával, vezetői engedély nélkül furikázott egy férfi, a zsebében droggyanús anyag volt és a tesztje is pozitív lett – írja a police.hu. A rendőrség közleményében az áll: múlt vasárnap, késő este épp visszatért fóti fivéréhez annak kocsijával a 35 éves férfi, amikor a járőrök igazoltatták. Nem sokkal korábban a tulajdonos jelezte, hogy valószínűleg öccse volt, aki elvitte járgányát a polcról leemelt slusszkulccsal. Egyszercsak nem találta nála tartózkodó testvérét és kék autójának is lába kélt. Míg zajlott az adatok rögzítése, a házhoz visszatért és a rendőrautó mögötti füves területre leparkolt a kék kocsi. A testvér kiszállt a volán mögül, a járőrök pedig megszólították. A lelassult beszédű és koordinálatlan mozgású férfiről kiderült, korábban a rendőrség 2021. márciusig eltiltotta a járművezetéstől, sőt a kabátja is rejtett némi illegális anyagot. Mivel a gyorsteszt amfetaminra, metamfetaminra, THC-re és BZO-ra is pozitív eredményt hozott, kettős mintavételre előállították. Kábítószer birtoklása, valamint járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben szabálysértési feljelentést tettek ellene az engedély nélküli vezetés miatt.