Előfizetés

Varga Mihály sem méretteti meg magát 2022-ben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.18. 17:43
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Sorra lépnek vissza a Fidesz ismert politikusai, ezúttal a pénzügyminiszter mondott le az egyéni indulásról.
Varga Mihály sem indul egyéni körzetben a '22-es választásokon – a pénzügyminiszter megerősítette a hírt munkatársunknak. Helyette Gór Csaba lesz majd a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje Óbudán – tudta meg az atv.hu. Varga Mihály az információt megerősítette a portál munkatársának: valóban nem indul egyéni körzetben, „a kormányzati munkában és nyilván majd az országos kampányban lesz teendőm” – fogalmazott a pénzügyminiszter.   A 2018-as választáson a Budapest 4-es választókörzetében – a II. kerület és az óbudai szomszédos rész – Varga Mihály 41,82 százalékos eredménnyel, 24 208 szavazattal győzött, nyerte el a parlamenti mandátumot. A második helyen végzett Niedermüller Péter (DK) 37,14 százalékkal 21 496 szavazatot szerzett, a harmadik Ungár Péter (LMP) 10,10 százalékkal 5848 szavazatot, utána Kovács Tamás (Jobbik) 6,19 százalékkal 3585 szavazatot, az ötödik helyen Benedek Márton (Momentum,) végzett 2,66 százalékkal, 1538 szavazattal. Juhász Veronika (MKKP) 1,8 százalékkal 1044 szavazatot szerzett, míg Arató István (Munkáspárt) 0,29 százalék, 167 voksot tudott elnyerni 2018-ban.
A tévécsatorna úgy tudja, hogy a 2022-es Fidesz-KDNP-s induló Varga helyett Gór Csaba ügyvéd lehet, aki 2010 óta önkormányzati képviselő a II. kerületben.

Hátralép Gulyás és Kocsis is, Bús újra indulna

A múlt héten derült ki, hogy Budapest XII. kerületében, a Hegyvidéken nem indul újra Gulyás Gergely, helyette Fürjes Balázs, a Fidesz-KDNP Budapestért felelős államtitkára lehet képviselő-jelölt. Bár a Miniszterelnökséget vezető Gulyás nagyon egyértelműen fogalmazott – mint mondta, neki és Hegyvidék polgármesterének, Pokorni Zoltánnak is az a véleménye, hogy a legalkalmasabb jelölt Fürjes – az államtitkár a jelek szerint még kivár az igennel. „Megtisztelő és komoly felvetés, felelős döntést kíván, megfelelő időben. Én semmiképp nem előlegezném meg a Fidesz elnökének és testületeinek a döntését” – fogalmazott az ATV kérdésére. A másik nagy visszalépő Kocsis Máté: a Fidesz-frakcióvezető sem indul '22-ben, mivel a kampánycentrumban lesz rá szükség. A fideszes jelölt a Józsefvárosban Sára Botond lehet. Azt pedig Bús Balázs osztotta meg a héten a Hit Rádióban, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott az elmúlt időszakban a közösségi médián keresztül és személyesen is, és részben ezért is úgy érzi, hogy ha kellő támogatottsága van, akkor indulna a 2022-es választáson országgyűlési képviselőjelöltként.

Tavaszias meleg, fagy és napsütés is várható a jövő hét közepén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.18. 17:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Eső, köd és derült idő, több mint húsz fokos hőmérséklet-ingadozás – változékony időjárásra számíthatunk a következő napokban.
A hét elején néhol még mínuszok is várhatók hajnalban, a hét közepén viszont melegszik a levegő és pár napra ismét visszatérnek a 20 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés is, de szombaton többfelé várható eső – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Hétfőn, a reggel még ködös tájakon lassan javulnak a látási viszonyok. Az ország többi részén változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, de a borult területeken szitálás, a Dunántúlon pedig egy-egy gyenge zápor előfordulhat. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, néhol gyenge fagy is lehet. Napközben 12-16 fokig melegszik a levegő. Kedden főleg hajnalban, reggel, elsősorban az északkeleti országrészben lehet számítani párára, ködfoltokra. Napközben jellemzően napos, északkeleten változóan felhős idő várható, csapadék nem valószínű. A szél a Dunántúlon megélénkül, a nyugati megyékben meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. Szerdán szűrt napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Dunántúlon sok helyütt megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.   Csütörtökön az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de tartósabban párás, ködös, felhős vidékek is előfordulhatnak, főleg az északi, északkeleti megyékben. A felhős, párás vidékeken néhol előfordulhat szitálás. A szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A leghidegebb órákban 3 és 10, napközben általában 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, a borult részeken ennél kissé hűvösebb, délnyugaton pedig néhány fokkal melegebb lesz. Pénteken, október 23-án tartósabb ködfoltok is lehetnek. A borult részeken néhol szitálás is előfordulhat, másutt nem lesz csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb idő.  Szombaton több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A szél is megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet 5 és 11, a maximumhőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.
Vasárnap kezdetben többfelé, majd főleg keleten várható eső, záporeső. A szél sok helyen megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Hatos lottó – Itt vannak a nyerőszámok

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.18. 17:10

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 4 (négy) 18 (tizennyolc) 22 (huszonkettő) 23 (huszonhárom) 33 (harminchárom) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 44 darab, nyereményük egyenként 321.665 forint; 4 találatos szelvény 2.209 darab, nyereményük egyenként 6.405 forint; 3 találatos szelvény 35.430 darab, nyereményük egyenként 1.825 forint.