Előfizetés

Erdőkbe csalta elbűvölt áldozatát a lebuktatott a pedofil férfi (videó az elfogásról)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.18. 11:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyanúsított pontosan tudta, semmi sem derülhet ki a titkos és tiltott viszonyról.
Az érdi nyomozók elfogták, őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 35 éves férfit, aki titkos szexuális viszonyt folytatott egy kiskorú lánnyal – írja a police.hu. Az ügyről korábban lapunk is írt, a férfi és a kislány kapcsolata két évvel ezelőtt kezdődött. A sértett unokanővérével viszonyba kerülő gyanúsított az akkor 11 éves gyermeket egyre inkább bűvkörébe vonta, erősödő érzelmeit, szerelmét táplálta, az érzelmi kötődés pedig két év elteltével testi vonzalommá alakult - ezt a gyanúsított erotikus fotók küldözgetésével, cseréjével fokozta.
A férfi mindvégig tudta, kapcsolatukat – annak büntethetősége miatt – titokban kell tartaniuk, a lányt is erre vette rá, nehogy lebukjon. Győr-Moson-Sopron megyei lakóhelyéről képes volt több száz kilométert utazni a titkos, erdőkben megszervezett találkákra.

Az előzőleg üzeneteket váltva megbeszélt találkozókon többször szexuális kapcsolatot is létesített a kislánnyal. Viszonyukra akkor derült fény, amikor a gyermek végül szülője kérdésére bevallotta, az apa pedig feljelentést tett a rendőrségen.
Az érdi nyomozók is több száz kilométert utaztak, 2020. október 14-én délután elfogták, előállították és őrizetbe vették a 35 éves férfit. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, lakóhelyén mobiltelefonját és számítástechnikai eszközeit lefoglalták. Az azóta letartóztatott férfi ellen szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság folytatja le.

Vegyi anyag szivárog Soroksáron, leállt a vonatközlekedés

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.18. 07:12
Kelenföldi pályaudvar
Fotó: Népszava
Soroksár és Dunakeszi között pótlóbuszok szállították az utasokat.
Leállították a vonatközlekedést a kunszentmiklósi vonal Soroksár és Dunaharaszti közötti szakaszán szombatról vasárnapra virradó éjszaka, mert a soroksári konténerterminálon veszélyes anyag szivárog – közölte a MÁVINFORM. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy sósavtartály gőzölög a főváros XXIII. kerületi telephelyén. Biztonsági okokból a közeli vasúti vágányon a forgalmat leállították. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A veszélyhelyzet megszüntetésben a MÁV vegyi elhárító egysége szintén részt vett.
A katasztrófavédelem vasárnap délelőtt az MTI-t arról tájékoztatta, hogy vasúti tartálykocsi érkezett a sósav átfejtéséhez a XXIII. kerületi telephelyre.
A MÁVINFORM közlése szerint emiatt pótlóbuszokra kellett átszállniuk az utasoknak már az első hajnali járatindulástól kezdve Soroksár és Dunaharaszti között. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság később közölte: végeztek a sósav átfejtésével vasárnap délután a soroksári konténerterminálon. A Mávinform tájékoztatása szerint újra a teljes vonalon járnak a vonatok. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutatták ki káros anyag jelenlétét a levegőben. 

Eltűnt egy 65 éves nő a XXII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 19:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Király Ildikó 2020. október 16-án délelőtt XXII. kerületi lakásából ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott életjelet magáról.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága körözést folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 65 éves Király Ildikó eltűnése ügyében – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a 65 éves nő 2020. október 16-án 11 óra 30 perc körül XXII. kerületi lakásából ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott életjelet magáról. A rendőrök jelenleg is keresik őt. Király Ildikó 170 centiméter magas, vékony testalkatú, haja ősz. Eltűnésekor drapp téli sapkát, kékeszöld télikabátot, szürkés-zöldes nadrágot, világos sportcipőt és sötét szövet kesztyűt viselt. Az utcán maszk helyett sálat visel. A nő térben és időben nehezen tájékozódik.
Király Ildikó
Fotó: police.hu
A BRFK kéri, hogy aki a képen látható Király Ildikót felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.