Előfizetés

Égő házból mentettek ki egy férfit Csepelen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.05. 17:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rendőrök hozták ki a lángokból, majd átadták a mentőknek.
Hétfőn reggel kapott bejelentést a rendőrség arról, hogy tűz ütött ki egy csepeli családi húz fürdőszobájában. A XXI. kerületi rendőrség két körzeti megbízottja rövidesen a helyszínre érkezett, és azonnal az égő házba mentek.  
Németh Béla és Győri Ferenc kivitték a házban élő 48 éves speciális gondoskodást igénylő férfit.

Őt ezt követően további ellátásra a mentőszolgálat munkatársainak átadták – olvasható a rendőrség honlapján.

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi az 1-es villamoson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.05. 17:32
Fotó: Népszava
Akár három évet is kaphat.
Öt perc alatt elfogták a rendőrök az 53 éves budapesti P. Zsoltot, aki fegyverrel hadonászott hétfő reggel az 1-es villamos egyik járatán

közölte oldalán a rendőrség. A bejelentés 9 óra 23 perckor érkezett és arról szólt, hogy a Flórián téren az egyik szerelvényen fegyvert vett elő az egyik utas. Az óbudai rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek, majd a villamos végállomásának közelében – a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésben – elfogták.  Mint kiderült, P. Zsolt a járaton hangosan hallgatott zenét, emiatt egy utas rászólt. Az 53 éves férfi ekkor övtáskájából elővette a gáz-riasztó fegyverét, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi nem lőtt a fegyverrel. A rendőrök a férfit előállították, és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt indítottak nyomozást ellene. Utóbbi bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv szerint az követi el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelt. 
A büntetés akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha azt fegyveresen követik el.

Fejbe lőtte magát egy fiatal férfi egy budapesti lőtéren

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.05. 16:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.
Egy 20 év körüli férfi fejbe lőtte magát egy fővárosi lőtéren – értesült a Telex. A portál információit a helyet üzemeltető vég ügyvezetője is megerősítette. Gál János a portálnak azt mondta, lőterük szigorú jogszabályok szerint működik, és „olyan magas szakmai munka folyik”, hogy ilyen esetekben azonnali orvosi segítséget nyújtanak. „A fiatalember először járt nálunk, és semmi jel nem utalt arra, hogy maga ellen fordulna. A foglalásnál még smiley-kat is küldött” – mondta a Telexnek a cég vezetője.
Hozzátette, tavaly is történt egy hasonló eset, akkor az érintettet a mentők kórházba szállították, de végül az intézményben meghalt. Gál János azt is elmondta, hogy a lőteret használók szigorú oktatást kapnak, a lövés alatt pedig végig áll mellettük valaki. A portállal a BRFK később közölte, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába október 3-án 19 óra 27 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy terézvárosi lőtéren egy férfi fejbe lőtte magát”. „A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Az esettel összefüggésben a BRFK Életvédelmi Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen” – írták. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.