Előfizetés

Kezelése közben tűnt el egy idős férfi Budapesten, a rendőrök is keresik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.01. 07:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 67 éves ápolt papucsban sétált ki egy VIII. kerületi kórházból, egy napja nincs hír róla.
Körözést indított a józsefvárosi rendőrkapitányság a67 éves Révay Péter János eltűnése miatt – írja a police.hu.
A rendőrök által eddig ismert adatok szerint a 67 éves férfi 2020. szeptember 30-án 4 óra körül egy VIII. kerületi kórházból ment el. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem adott magáról, jelenleg is keresik.
Révay Péter János körülbelül 165 centiméter magas, sovány testalkatú, haja ősz, szeme barna hajú. Eltűnésekor kék hosszú ujjú felsőt, kék nadrágot és szürke papucsot viselt.

A rendőrök is keresik Révay Péter Jánost
Fotó: police.hu
A kapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményéről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Elrabolta, majd eszméletlenre verte barátnőjét Csaba, végül hőkamerás drónnal talált rá a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.30. 15:51

Fotó: police.hu
Eldurvult a párkapcsolati vita.
A 32 éves R. Csaba szeptember 8-án a délutáni órákban testvérének autójával elment élettársa X. kerületi lakása elé, mert a nőtől egy nappal korábban – egy veszekedés után – elvett lakáskulcsát és telefonját akarta visszaadni. Ez sikerült, majd váratlan fordulatot vett a történet: a nőt megfenyegette, majd hajánál fogva berángatta testvére autójába és hárman együtt elindultak az Üllői út felé. Az áldozatnak az autóban tovább folytatódott a kálváriája:
R. Csaba mintegy 50 alkalommal ököllel ütötte élettársa fejét, arcát és fojtogatta is.

A nő kis időre elveszítette az eszméletét, de így is volt ahhoz elég lélekjelenléte, hogy amikor lassított az autó, kiugorjon belőle és elmeneküljön. Szerencsére könnyebb sérülésekkel úszta meg a történteket.  A kőbányai rendőrök a testvérek ellen szeptember 9-én elfogatóparancsot bocsátottak ki, R. László szeptember 11-én feladta magát a rendőrségen. A nyomozók a férfit személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Arra sem kellet sokat várni, hogy kiderüljön, testvére merre bujkál: a füles egy gyáli családi házat jelölt meg. Mivel a rendőrök tartottak attól, hogy elszökhet a férfi, ezért hőkamerás drónnal végigtérképezték a környéket és a közeli erdőt. Ezt követően rájuk rúgták az ajtót, majd sikerült elfogni R. Csabát, aki ellen a bíróság már amúgy elfogatóparancsot bocsátott ki egy másik ügy miatt. Ügyének további alakulását letartóztatásban várja a férfi - számol be a történtekről a rendőrség honlapja. 

Négy év fogházra ítélték M. Richárdot

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.30. 09:55

Fotó: Mónus Márton / MTI
Első fokon ráadásul véglegesen eltiltották a járművezetéstől a Dózsa György úti baleset miatt.
M. Richardot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt találta bűnösnek szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Emellett végleg eltiltották a járművezetéstől.

Az egyik vádpont szerint M. Richárd 2017-ben Budapesten a Dózsa György úton nagy teljesítményű nyugati rendszámú személyautójával 100 kilométeres sebességnél jóval gyorsabban összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyben ugyancsak megvádolt másik járművezető felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A másik, kisebb súlyú vádpont egy 2015-ben M. Richard és egy kerékpáros között kialakult közlekedési incidenssel kapcsolatos. Korábban a Népszava is beszámolt arról, hogy M. Richárd videózott a baleset alatt. Utóbbi felvételt egy korábbi bírósági tárgyaláson is bemutatták. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek. 
A Fővárosi Főügyészség azt közölte a Népszavával, hogy súlyosbításért fellebbeznek, mert szerintük M. Richárdot közúti veszélyeztetés miatt is bűnösnek kell kimondania a bíróságnak másodfokon. 
A vádhatóság emiatt túl enyhének találja ezt az ítéletet.

Ha a közúti veszélyeztetésben is elítélnék a vádlottat, akkor a jelenlegi büntetés a középmértéket sem éri el - mondta el Rab Ferenc helyettes szóvivő.