Előfizetés

Kuncze Gábor és felesége is koronavírusos: a volt politikus intenzíven van

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.27. 15:09
Kuncze Gábor
Fotó: Népszava
A COVID nem finom, ezért mindenki vegye fel a maszkot – figyelmeztet közösségi oldalán az egykori belügyminiszter.
Kuncze Gábor volt országgyűlési képviselő, egykori belügyminiszter, az SZDSZ korábbi elnöke megfertőződött koronavírussal és jelenleg intenzív osztályon ápolják – erősítette meg a sajtóhírt maga az érintett. „Kedves Barátaim, Ellenfeleim és Mindenki, aki közte van!” címzéssel kezdett Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a feleségével együtt kapták el a betegséget, kórházban vannak, és ő az intenzíven.
„Itt azonban vége a sztorinak, ugyanis gyógyulunk, hamarosan rendben leszünk. A minket ápoló orvosok és asszisztensek tudják a dolgukat! Köszönet nekik! Köszönjük az aggódást és vegyétek fel a maszkot! A COVID nem finom!”

– hívta fel a figyelmet Kuncze Gábor.

A Facebook-posztra reagálók között található Deutsch Tamás. – „Jobbulást és gyors felépülést mindkettőtöknek!” – írta a fideszes politikus. Az MSZP-s Lendvai Ildikó megjegyezte: „Aggódtunk. Jobbulást nektek!”
Korábban a szeretlekmagyarorszag.hu portál írt arról, hogy Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének vasárnap délelőtti igehirdetésén hangzott el, hogy a volt politikus is koronavírusos, akit az intenzív osztályon ápolnak.

Bajnai Gordon mégsem tér vissza a politikába , de szívesen segíti a „maffiakormány” leváltását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.27. 14:29
A volt kormányfő azt mondja, 2014-ben kiszállt a politikából
Fotó: Facebook/Bajnai Gordon
A volt kormányfő sem a Momentum színeiben vagy oldalán nem akar semmilyen szerepet vállalni, ellenben minden ellenzékit támogat.
Kényelmetlen helyzetben találtam magam az elmúlt napokban, muszáj megszólalnom – cáfolta Facebook-bejegyzésében azt a sajtóban felkapott hírt, hogy visszatérne a politikába a Momentum színeiben. A Népszava is beszámolt a Blikk szombati „Ez lesz a nagy visszatérése? Bajnai lehet az ellenzék csodafegyvere 2022-re” című írásáról.     Ezzel kapcsolatban Bajnai idézte, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az InfoRádiónak adott csütörtöki interjújában miként tett említést róla:
„...és szoktam Bajnai Gordon volt miniszterelnök úrral is egyeztetni“.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
  – Ez így igaz, viszont az ebből kreált klikkvadász hír, miszerint „Bajnai visszatér a politikába, a Momentum színeiben”, már nem – fogalmazott, majd hét pontban ismertette a tényeket:
 • 1. 2014 óta a belpolitikától hátraléptem, a szakmámban, külföldön dolgozom egy nemzetközi cég egyik vezetőjeként.
 • 2. Immáron civilként, volt kormányfőként viszont azóta is aktívan támogattam azokat a bátrakat, akik hitelesen küzdenek Magyarország polgári, európai jövőjéért, az országot 10 éve maga alá gyűrő maffiakormány leváltásáért.
 • 3. Ezért segítettem a kezdetektől Karácsony Gergő főpolgármesteri kampányát.
 • 4. Ezért ajánlottam az EP kampányban nyilvánosan Jávor Benedeket, Molnár Csabát, Dobrev Klárát, Donáth Annát, Újhelyi Istvánt.
 • 5. Ezért beszélgettem az elmúlt három évben néhányszor Fekete-Győr Andrással a kormányzati tapasztalataimról.
 • 6. Hozzáállásomban nincs és nem várható változás: a pártpolitikában nem tervezek részt venni, viszont az általam régóta sürgetett ellenzéki összefogás hiteles szereplőit, ha ezt igénylik, mindenkor támogatni fogom.
 • 7. Ezen túlmutató politikai ambícióim nincsenek.
– Ennyi, nem több, de nem is kevesebb – szögezte le Bajnai Gordon, majd felhívást is intézett aktuális ügyekben:
 • Free SZFE - a szolidaritás a legnagyobb erő az önkény ellen. (avagy: önkény helyett Örkény – tartsátok életben színházainkat).
 • Álljunk ki Iványi Gáborék, az Igazgyöngy Alapítvány és a Dr. Ámbédkar Iskola mellett - mentsük az emberségünk maradékát.
 • Támogassátok a megmaradt független sajtót - és ne igyatok a propaganda dögkútjából.

MSZP: Még több támogatást az álláskeresőknek és az elbocsátandóknak!

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.27. 13:05
Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
Fotó: Komjáthi Imre Facebook oldala
Luxusberuházások helyett továbbra a munkahelyek védelmét, a magyar kis és közép-vállalkozások támogatását szorgalmazza az ellenzéki párt.
Az Orbán-kormány eddigi elkésett, és szűkmarkú intézkedéseinek egyenes következménye, hogy csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció – jelentette ki vasárnapi online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese. Kiemelte, hogy ma Magyarországon:
 • 400 ezeren vannak munka nélkül,
 • 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap az államtól.
Komjáthi Imre szerint itt az ideje, hogy a kormány saját maga helyett a magyar családok megmentésével és a magyar munkavállalók megsegítésével foglalkozzon.    Az MSZP ezért azt követeli: 
 • az eddigi három helyett 9 hónapon át folyósítsák az álláskeresési támogatást, amelynek összege 100 ezer forintnál nem lehet alacsonyabb;
 • az elbocsátás előtt állók bérének 80 százalékát állami támogatásként biztosítsák nettó 180 ezer forint összegig, a munkavégzés megtartásával, 3-6 hónapon át.
Mindezek alátámasztásaként felidézte, hogy már Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke is százezres kirúgási hullámot jósol. Amint arról ugyanis a Népszava pénteken beszámolt, a jegybank legfrissebb jelentésében azt írta: 
„Magyarországon a harmadik negyedévben mintegy 3,4 millió ember dolgozott a versenyszférában. Ez a létszám 2021 első hónapjaira akár 100 ezer fővel is csökkenhet.”

Az ellenzéki politikus szerint tündérmese helyett rémálmot látunk, és Orbán Viktor jobbkeze is úgy látja, hogy a válságból való kilábalás nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan azt a miniszterelnök megpróbálja beállítani. – A cégek még nehezebb helyzetbe kerülnek. Úgy tűnik azonban, hogy a kormányfő sajátjai véleményére sem ad túl sokat, mert a gazdaságvédelmi alapból nem a gazdaság talpra állítására szórja a pénzt. Legutóbb 34 milliárd forintot vont el a Miniszterelnökség beruházásaira és a sportra – hangsúlyozta Komjáthi Imre.