Előfizetés

Ketten meghaltak és öten megsérültek egy balesetben Városlődnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.25. 18:50
Fotó: Shutterstock
Három autó és egy tehergépkocsi ütközött össze péntek délután.
Halálos közlekedési baleset történt pénteken 15 óra 50 perc körül a 8-as számú főúton Városlődnél – írja a police.hu. Az elsődleges információk alapján három autó és egy tehergépkocsi ütközött össze. Öt ember megsérült, két személy pedig a helyszínen életét vesztette. A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat mindkét irányból Városlőd belterületére terelik.

Öt kamion csapódott egymásnak az M70-esen - Mentőhelikopter érkezett a súlyos sérültekért (fotók)

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.25. 13:42

Fotó: Varga György / MTI
Pénteken dél körül történt a baleset, egy embert a tűzoltók szabadítottak ki a roncsból.
Ketten súlyosan megsérültek abban a balesetben, amely az M70-es autópályán pénteken, nem sokkal dél előtt történt. Öt kamion és egy furgon ütközött össze. Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a szlovén határ felől Letenye felé vezető oldalon egy kamion nekihajtott az előtte forgalmi okból lassító furgonnak, ezután a járművek még négy másik, várakozó kamionnak is nekicsapódtak. A balesetben a furgonban utazók közül ketten súlyosan megsérültek. A baleset a 16-os kilométer közelében történt. Az MTI helyszíni információi szerint a két irányból is összeroncsolódott furgonban utazó sérültek miatt mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelés és a várhatóan hosszan elhúzódó műszaki mentés idejére a Letenye felé vezető oldalon a forgalmi sávokat lezárták.

Borzalmas körülmények között tartotta kutyáját egy lábatlani férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.25. 11:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Noha a törvény szerint 3 évet is kaphatna, felfüggesztett börtönbüntetést adna neki az ügyészség.
Csak a menhelyi ellátás mentette meg azt a hat éves staffordshire-pitbull keverék kutyát, akit gazdája kegyetlen körülmények között tartott a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt ellene. Az eb nyakán körbetekert lánc nagyjából 1 centiméter mélyen bevágott, és nyílt sebet okozott. A férfi a kutyát alkalmanként látogatta, állatorvoshoz nem vitte el, sebének ellátásáról nem gondoskodott, a láncon nem lazított - közölte az ügyészség. A vádhatóság szerint ezzel hosszantartó, különös fájdalmat okozott neki. A vádlott a kutya egészségügyi és fizikai állapotát elhanyagolta, rendszertelenül etette és itatta, a kötelező oltásokat és a chipet részére nem biztosította, a szabad mozgásáról, valamint hideg időben szélvédett és melegebb zugról nem gondoskodott.  
Végül az önkormányzat vette észre a helyzetet, majd azonnal egy menhelyre szállították a megkínzott állatot, ahol megkapta a szükséges orvosi kezelést és ellátást. Ha ez nem történik meg, akkor nyaki sebe miatt elpusztult volna.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki. Noha a fent említett esetben akár három év szabadságvesztést is kaphat, ha valakit bűnösnek találnak állatkínzásban, mégis nagyon ritka, hogy valakinek ténylegesen be kell vonulnia a börtönbe.  Legutóbb csütörtökön számolt be lapunk arról, hogy több mint száz megkínzott, elnémított kutyát találtak a rendőrök Karcagon, akiket a tenyésztőjük nyomorúságos körülmények között tartott. Az állatok megnémítását azzal magyarázta, nem akarta, hogy a szomszédok meghallják a sok kutya ugatását, és feljelentsék őt.