Előfizetés

Három autó ütközött a Pesti úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.21. 19:07
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Egy ember megsérült a balesetben.
Eddig tisztázatlan körülmények között három autó ütközött össze 2020. szeptember 21-én 17 óra 10 perc körül Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton – írja a police.hu. A balesetben az elsődleges információk alapján egy ember megsérült. A balesettel érintett útszakaszon torlódásra kell számítani, mivel a helyszínelés és a műszaki mentés alatt a járműforgalom rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozva halad.    

Polt Péter a terézvárosi rendőröknek passzolta le az operettszínházi zaklatások ügyét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.21. 15:35

Fotó: Népszava
Az eddigi vizsgálat nem lelt bizonyítékokra, csak éppen a sértetteket nem kereste, nem hallgatta meg senki.
Feljelentésként értékelte Polt Péter legfőbb ügyész a Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselőnek az operettszínházi zaklatás ügyében neki feltett írásbeli kérdést, és azt a Budapesti VI. kerületi Rendőrkapitánysághoz továbbította – derült ki az ügyészségi portálon olvasható dokumentumokból.  Vadai Ágnes ugyanis éppen a nyomozó hatóságok vizsgálatáról érdeklődött a hónapokkal ezelőtt kirobbant botránnyal kapcsolatban: 
„Június elején derült ki, hogy az Operettszínház volt munkatársai megalázásra, zaklatásra panaszkodtak, Kriza Zsigmond ügyvezető kommunikációs stílusát arrogánsnak és erősen szexistának nevezték. Az ezt követő vizsgálatok során nem találtak bizonyítékot a zaklatásokra, igaz, az érintett sértetteket meg sem kérdezték.”

Idén június 4-én még a korábbi stábbal dolgozó Indexnek több operettszínházi munkatárs nyilatkozott névtelenül, és azzal vádolták Kriza Zsigmond korábbi ügyvezetőt, hogy megalázta, illetve zaklatta őket. Pár nappal később ugyancsak a portál kérdésére azt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma: „Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az adott ügy tisztázásával kapcsolatban.” Ahogyan arról a Népszava is beszámolt, Kiss-B. Atilla főigazgató az ügyben akkor azt nyilatkozta, hogy külső szakemberekkel kivizsgáltatta az ügyet, és a vizsgálat nem igazolta az állításokat. Csakhogy az egyik áldozat erről nem is értesült, az ügyvezetőnek pedig mégis távoznia kellett. Az ügy belső vizsgálatáról augusztus 10-én az RTL Híradó és a hvg.hu is azt írta:
„Öten állítják, nem keresték az áldozatokat az operettszínházi zaklatási ügy kivizsgálásakor.”

A hvg.hu felidézte azt is, hogy Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 6-i kormányinfón egy áldozatról beszélt, akit szerinte hiába kértek, nem jelent meg a vizsgálaton. Az ügyvéd szerint mindössze egy sms-t küldtek erről egy embernek, öt másik áldozatot viszont senki nem keresett.

Kommandósok parancsolták ki házából a 18 csalás miatt körözött férfit (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.21. 14:29

Fotó: police.hu
Az interneten ügyeskedő gyanúsított álnevek sorát használta, volt, hogy egy nap alatt félmillió forintot csalt ki áldozataitól a rendőrség szerint.
Kigyúrt, pisztolyos rendőri kommandó várakozott hétfőn kora reggel egy jászdózsai férfi háza előtt. A Készenléti Rendőrség műveleti egysége  a dabasi rendőrök kérésére ütöttek rajta egy 18 csalás miatt körözött helyi férfin. A kommandósok „Feltartott kézzel, fegyvertelenül jöjjön ki!” - felkiáltással parancsolták ki házából a 30 éves gyanúsítottat – a házkutatás során pedig készpénzt, mobiltelefont, SIM kártyát és táblagépet foglaltak le. 
A sorozatos csalásokkal gyanúsítható férfi ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon kívül több Pest megyei, fővárosi, valamint vidéki - a Debreceni, a Ddunaújvárosi, a Győri, a Balassagyarmati - Rendőrkapitányság is eljárást folytat.
A Dabasi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő ügyben üzletszerűen elkövetett csalások miatt gyanúsított: módszere szerint álneveken regisztrálta magát a legnépszerűbb közösségi oldalon, a felületen faházat, vagy autóalkatrészeket kínált megvételre. A hirdetés iránt érdeklődők egy számlaszámra átutalták a kért, alkalmanként 25-205 ezer forint közötti összeget, a termék azonban nem érkezett meg, eladójuk elérhetetlenné vált. Előfordult, hogy egy nap alatt hat vevő több mint fél millió forinttal gazdagította átverőjét.
A jelenleg 16 rendbeli csalás bűntettével, valamint 5 rendbeli csalás vétségével megalapozottan gyanúsítható férfi néhány hónap alatt közel kétmillió forintot csalt ki áldozataitól. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte letartóztatásának elrendelését is - írja a police.hu.