Előfizetés

Már tudják, kinek a holttestét találták meg a Dunában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.18. 12:28
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A 24.hu úgy tudja, az idős férfi öngyilkos lett.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tegnap egy férfi holttestét találták meg a Dunában Csepelnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu megkeresésére ma azt közölte, hogy egy 79 éves férfinak a holttestét találták meg XXI. kerületi Szikratávíró utca magasságában. Bűncselekményre utaló jel nem merült fel, a rendőrség államigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit – közölték.  A portál úgy tudja, hogy a nyugdíjas férfi öngyilkos lett. 

Tizennyolc, korrupcióval vádolt rendőrt küldene börtönbe a győri ügyészség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.18. 11:52
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A lébényi autópálya-rendőrök a vádhatóság szerint rendszeresen sápolták a kamionok vezetőit, 50 euróért komoly szabálytalanságok felett is szemet hunytak.
Tizennyolc vádlottja van annak az ügynek, amelyben most nyújtotta be a vádiratát a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség. Előnyért, hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyt a nyomozás.   A vádirat szerint 2018 szeptembere előtt a lébényi autópálya rendőrök megegyeztek abban, hogy az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán ellátott járőrszolgálatuk alatt, "további intézkedések mellőzéséért, szabálytalanságok elnézéséért rendszeresen jogtalan jövedelemre tesznek szert" - azaz, hézköznapiasan szólva kenőpénzt fogadnak el.
A járőrök külföldi teherautók, kamionok és turistabuszok sofőrjeire "álltak rá", főként ukrán, bolgár, román, láthatóan túlsúlyos járműszerelvényeket állítottak meg, és – a szabálysértés mértékétől függően – 20 és 50 euró közötti összegért tovább is engedték őket.
A 2018. július 1-je óta hatályos új büntetőeljárási törvény lehetőségeivel élve az eljárás során 
az ügyészség a gyanúsítottakkal egyezséget kötött, melynek keretében valamennyien tényfeltáró vallomást tettek a bűnösségük beismerése mellett.

A vádhatóság erre alapozva indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen az elkövetőket büntetőjogi felelősségük arányában kettő-három év végrehajtandó börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően kérte azt is, hogy ítéljék énzbüntetésre az elkövetőket, és rendeljenek el vagyonelkobzást velük szemben. A 18 vádlott bűnösségéről és ennek keretében az egyezségek jóváhagyásáról a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa fog dönteni.

Öt embert küldött volna a halálba: vádemelés jöhet a bujáki gyújtogató ügyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.18. 11:15
A támadó a családi ház ajtaját gyújtotta fel, a lakók szerencsére időben megfékezték a tüzet
Fotó: police.hu
A férfi elevenen akarta elégetni ismerőseit, benzint locsolt házukra a rendőrség szerint .
Emberölési kísérlettel gyanúsította a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az 54 éves férfit, aki a nyomozás szerint tavaly októberben haragosaira gyújtotta házukat Bujákon. A rendőrség szerint a gyanúsított 2019. október 12-én éjjel a korábbi konfliktus miatt ismerőse családi házához ment, és a kerítésen át bemászott az ingatlan területére.  
A helyszínre magával vitt gázolajat a lakás bejárati ajtajára locsolta, meggyújtotta, majd, mint aki jól végezte dolgát, hazament.

 A szerencsére a házban alvó nő észrevette a kialakult tüzet, azt – még mielőtt az a ház belsejébe is elterjedt volna – eloltották, így a bent tartózkodó öt ember közül senki nem sérült meg. A nyomozók az eljárást a napokban lezárták, és az iratokat továbbították az illetékes ügyészségnek, a történtek miatt így hamarosan vádemelés jöhet (police.hu).