Előfizetés

Illegális fegyvereket tartó orvvadászt fogtak a rendőrök Siófokon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 21:03

Fotó: police.hu
Eredetileg kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartottak nála házkutatást, de távollátó optikát és hangtompítót is találtak a nyomozók a férfinál.
A Siófoki Rendőrkapitányság nyomozói 2020. szeptember 15-én este kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytattak házkutatást egy zalai ingatlanban. A ház átvizsgálásakor engedély nélkül tartott lőfegyvereket, távollátó optikát, hangtompítót, lőszereket, vadászathoz használt további eszközöket és vadtrófeákat találtak – írja a police.hu. A rendőrség lefoglalta az illegális fegyvereket. Felmerült, hogy a fegyverek birtokosa, egy 49 éves helyi lakos 31 éves tabi társával együtt az elmúlt hetekben többször is engedély nélkül vadászott Zics és Kapoly között. A rendőrök a feltételezett elkövetőket elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. A páros fiatalabb tagját orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az orvvadászaton túl lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésével is gyanúsított társát szintén kihallgatták, majd – őrizetbe vétele mellett – kezdeményezték letartóztatását.

Eltűnt egy gyerek egy józsefvárosi iskolából

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 20:31
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 14 éves lány reggel óta nem adott életjelet magáról.
A józsefvárosi rendőrök egy 14 éves lányt keresnek, aki csütörtök reggel eltűnt egy fővárosi iskolából – írja a police.hu.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága az ismeretlen helyen tartózkodó 14 éves Bitó Amanda Veronika eltűnése miatt folytat eljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint a 14 éves lány 2020. szeptember 17-én 8 óra 18 perc körül egy józsefvárosi iskolából ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott életjelet magáról. Bitó Amanda Veronika 160-170 cm magas, vékony testalkatú, haja és szeme barna.
A BRFK kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Kigyulladt egy kamion a 8-as főúton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.17. 18:10

Fotó: police.hu
A baleset csütörtök délután, Bánd közelében történt.
Kigyulladt egy kamion csütörtök délután a 8-as számú főúton, Bánd közelében. A balesetben nem sérült meg senki – írja a police.hu. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta.