Előfizetés

Könyvet ír Bróker Marcsi arról, hogy leleplezze: nem csalt el milliárdokat, sőt ő az áldozat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 09:38

Fotó: Mészáros János / MTI
D. Sándornét 12 milliárdos csalással vádolják, de szerinte rossz a vádirat.
Magyarországon szándékosan tették tönkre a brókercégeket, és ennek lett áldozata a vállalkozása – jelentette ki a Szolnoki Törvényszéken még keddi tárgyalásán a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné.  A Blikk beszámolója szerint a 12 milliárd forintos csalással vádlott nő azt állította: hamarosan kiderül az igazság, mert könyvet ír, amiben mindent őszintén elmond.
„Rossz a vádirat, mert nem csaltam, legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre”

– próbálta tettének következményeit enyhíteni.

Bróker Marcsi, aki három évet ült előzetes letartóztatásban, és ahogy korábban a Népszava megírta, jelenleg is bűnügyi felügyelt alatt áll, leszögezte: „A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetettem magam az üzleti életbe.” – Időközben nyugdíjas lettem, 260 ezer forintot kapok. Ennek a felét levonja a NAV, mert állítólag 30 milliós adótartozásom van – panaszkodott a vádlott. D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó, több mint tizenkétmilliárd forintos csalással vádolja a Szolnoki Törvényszék. Ellene 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás.

Holtan találtak egy férfit Miskolcon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 20:21

Fotó: police.hu
A rendőrség szerint bűncselekmény történt.
A gyanú szerint bűncselekmény áldozata lett egy középkorú férfi Miskolcon – közölte a rendőrség honlapján. A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. szeptember 15-én a délutáni órákban egy miskolci ingatlan udvarán holtan találtak egy középkorú férfit.
A helyszíni szemle adatai alapján az elhunyt bűncselekmény áldozata lett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Drogot árult egy ferencvárosi trafik tulajdonosa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 19:17

Fotó: police.hu
Csaknem egy kiló kábítószergyanús növényi törmeléket találtak nála.
A rendőrség közleményében az áll: a nyomozknak bűnügyi információ alapján a tudomására jutott, hogy egy korábban lottózóként működő ferencvárosi trafikban a tulajdonos kábítószerrel kereskedik. 2020. szeptember 11-én a a 49 éves férfit, valamint társát, egy 42 éves férfit is elfogták. A nyomozók megállapították, hogy a 49 éves S. Ágostontól lefoglalt kábítószergyanús anyagot társa, a 42 éves G. Ofer izraeli állampolgár szállította, hogy azt árulni tudják a trafikban. Az értékesítés telefonos egyeztetés követően történt, a drogot grammonként 2 ezer forintért árulták. Amikor a rendőrök elfogták G. Ofert, a nadrágja zsebében 620 ezer forintot találtak, valamint a lakásán tartott kutatás során a nyomozók további 10 gramm kábítószer gyanús anyagot, valamint 50 ezer forintot találtak. A nyomozók a korábban lottózóként működő trafikban is kutatást tartottak, ahol csaknem egy kiló kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint 141 ezer forintot foglaltak le. A rendőrök a kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába vitték, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül. A BRFK nyomozói S. Ágostont és G. Ofert is őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt.