Előfizetés

Elgázoltak, majd sorsára hagytak egy gyereket Endrefalván

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.11. 10:01

Fotó: police.hu
Az elütött gyerek súlyosan megsérült, a sofőr tovább hajtott.
 Segítségnyújtás elmulasztásának vétségével gyanúsítanak a Nógrád megyei rendőrök egy 28 éves szécsényi férfit, aki a nyomozás adatai szerint kedden délután elütött egy gyereket Endrefalva külterületén, a Rákóczi úton. Az áldozat egy busz takarásából lépett az úttestre, így a sofőr valószínűleg már nem tudott volna időben fékezni – azért viszont felelős, hogy a földön fekvő, súlyosan fekvő gyereket sorsára hagyta, egyszerűen továbbhajtott.
A rendőrök a police.hu szerint „széles körű adatgyűjtést” végeztek, így jutottak el a fiatal férfihoz. A segítségnyújtás elmulasztásáért még vétség esetén is két év börtönbüntetés szabható ki.

Éppen drogot adtak el, amikor rájuk törtek a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.11. 08:32

Fotó: police.hu
A házban fegyvert vagy annak utánzatát, készpénzt, növényi őrleményt és kábítószer csomagolásához használt tárgyakat foglaltak le.
A police.hu oldalon azt írják: a rendőrkapitányság nyomozói a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységével szerda este jelentek meg egy mezőtúri lakos házánál. A rendőri intézkedés alkalmával a nyomozók tetten értek egy helyi és egy gyomaendrődi lakost, akik a lakóház kapujában új pszichoaktív anyagot vásároltak az ingatlan két lakójától. Az egyenruhások a házban kutatást végeztek, ennek során feltehetően fegyvert vagy annak utánzatát, készpénzt, növényi őrleményt és kábítószer csomagolásához használt tárgyakat foglaltak le. A rendőrök elfogták és a Mezőtúri Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyeket. A nyomozók két mezőtúri lakost új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, továbbá mindkét terhelt őrizetbe vételéről határoztak, majd a későbbiekben előterjesztést tesznek a letartóztatásuk elrendelésére.

Jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélték a borsodnádasdi lány gyilkosát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.10. 18:25
Fotó: Népszava
Első fokon még négy év fogházbüntetést kapott.
A „borsodnádasdi emberölés” elnevezéssel a hazai médiában nagy visszhangot kiváltott büntetőügyben a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön hozott ítéletet – írja az ügyészség közleményében. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek. Ítéletében azt állapította meg, hogy a kiskorú sértett eszméletlenségét okozó bántalmazás miatt a vádlott büntetőjogi felelőssége kétséget kizáró bizonyossággal nem állapítható meg. A törvényszék álláspontja szerint amikor a vádlott az erdőben a lányra rátalált, eszméletlen állapotát látva azt hitte, hogy meghalt. Mivel félt, hogy esetleg őt okolják majd a haláláért, a lányt egy közeli esővízgyűjtő aknához vitte, és fejjel lefelé bedobta. Az eszméletlen fiatal megfulladt a vízben. Az elsőfokú bíróság a vádlottat négy év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és a védője az ítéletet tudomásul vette. Az ügyészség azonban fellebbezett a bűncselekmény téves minősítése miatt és a kiszabott büntetés súlyosbítása érdekében, emellett az ítéletet a történeti tényállás részbeni megalapozatlansága miatt is támadta. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség helyszíni tárgyalást, bizonyítási kísérletet, szakértői bizonyítást és iratvizsgálatot indítványozott. A Debreceni Ítélőtábla a bizonyítási eljárás keretében igazságügyi orvos szakértőket, fizikus szakértőket, nyomszakértőt, valamint pszichológus szakértőt és informatikai szakértőt is meghallgatott. A táblabíróság az elsőfokú bíróság által megállapított tényállástól részben eltérő tényállást állapított meg. 
A vádlott bűnösségét aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki, és a vádlottat 18 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet jogerős. B. Roland egyébként egészen idén szeptemberig szabadlábon védekezett. Áldozata, Csenge mindössze 17 éves volt.