Előfizetés
Fotó: Huszár Dávid / Népszava

Vidnyánszky és az egyetemisták sem engednek, akik este verssel demonstráltak - galéria

Megbeszélésre mentek a Színművészeti lemondott vezetői Vidnyánszky Attilához a Nemzetibe, de sajtótájékoztatójukon elmondták, álláspontok olyan messze vannak egymástól, hogy annak közelítésére nem volt esély. A hallgatók hosszú távra rendezkednek be, mert a Vidnyánszky vezette Színház- és Filmművészetért Alapítvány a hallgatók követeléseit válaszra sem méltatta. Egyre több egyetem és művész fejezi ki szolidaritását az egyetemmel, estére pedig verses demonstrációt szervezett a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ), a Szépírók Társasága és a Slam Poetry. Képek az egyetemfoglalásról.

Szerző

Megosztás
Upor László, Bagossy László és Németh Gábor tárgyalásra érkezik a Nemzeti Színházba
Fotó: Béres Márton / Népszava
Egyre többen fejezik ki szolidaritásukat
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A hallgatói önkormányzat követeléseire még nem érkezett válasz
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Fokozott sajtóérdeklődés mellett zajlanak az SZFE körüli események
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Hat órától a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ), a Szépírók Társasága és a Slam Poetry verses demonstrációt szervezett
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Alföldi Róbert az első perctől támogatja a hallgatók ügyét
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Az intézmény autonómiája és az oktatás szabadsága mellett kiálló művészek az alkalomhoz illő, rövid verseket mondtak el csaknem ezer ember előtt
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Parti Nagy Lajos egy 20 éves versét, a Szívlapátot olvasta fel
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
„Mi, magyar írók kötelességünknek érezzük, hogy szolidaritást vállaljunk az egyetem hallgatóival, és a filmes és színházi szakma valamennyi képviselőjével, akiket a SZFE einstandolása akár hosszú távon is igen nehéz helyzetbe hoz.”
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Az egyetemfoglalás folytatódik
Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Buenos Aires utcái megteltek, kiszorulnak a koronavírus-hajléktalanok a városból

Argentína évek óta romló gazdasági teljesítményének hatására folyamatosan emelkedik a hajléktalanok száma, amire most még a pandémia okozta válság is ráerősít. Az elmúlt fél évben annyian vesztették el a munkájukat, hogy az így otthontalanná váló családok már kiszorultak a városból és egy 100 hektáros telken építettek sátorvárost.

Szerző

Megosztás
Fotó: Huszár Dávid / Népszava

A tüntetést elmosta a vihar, de nem mentek haza a színművészetisek – képek az egyetemfoglalásról

Minden tiltakozás ellenére szeptember 1-től a kormány egy alapítványra bízta az egyetemet, az új fenntartó szervezet kuratóriumi elnöke pedig Vidnyánszky Attila lett. Emiatt hétfőn távozott a Színház-és Filmművészeti Egyetem szinte teljes vezetése és este tüntetést tartottak az egyetem Vas utcai épületénél. A tiltakozást elmosta az esti vihar, de a hallgatók nem mentek haza, zenélve töltöttél az éjszakát az épületben, ahonnan egy ideig nem szeretnének távozni. Az SZFE Hallgatói Önkormányzatának elnöke kedd reggel arról beszélt, hogy kénytelenek voltak „az egyetemfoglalás eszközéhez folyamodni”, és most várják azokat a diákokat, akikkel „fenn tudják tartani ezt az állapotot.”

Szerző

Megosztás