Előfizetés

Hamis diplomáról mutatott fénymásolattal is taníthatott a siófoki csaló

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.31. 08:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nő a kamu oklevelet is elvesztette, de ez sem jelentett problémát, munkát kapott az iskolában.
Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Siófoki Járási Ügyészség azt a 43 éves nőt , aki végzettsége igazolására egy hamis főiskolai oklevelet használt fel. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott még 2001-ben szerezte meg ismerősétől a névre szóló hamis főiskolai oklevelet, hogy aztán később tanítói munkát végezhessen.
A nő 2018-ban jelentkezett egy siófoki iskolában meghirdetett oktatói állásra, és az időközben elvesztett hamis oklevélről készített fénymásolatot csatolta a pályázatához. Ez is elég volt ahhoz, hogy munkába állhasson: a fénymásolaton szereplő valótlan adatokat pedig a közhiteles Köznevelési Információs Rendszerben (KIR-rendszer) is rögzítették; a csaló csak akkor lepleződött le, amikor több felszólítás ellenére sem nyújtotta be „eredeti” oklevelét. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte a vádlottal szemben.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó, óriási a torlódás az M0-son

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.31. 08:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kilométereken át araszolnak az autók, a dugó az M3-as forgalmára is kihat.
Szalagkorlátnak ütközött egy autó hétfőn reggel negyed nyolckor az M0-s autópálya gyáli szakaszán, az M5-ös felé vezető oldalon.
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök lezárták és csak fokozatosan szabadítják fel a belső pályatestet, emiatt több kilométeres dugó alakult ki az érintett útvonalon -figyelmeztet a police.hu. Az Útinform szerint a forgalmat a sok nézelődő is akadályozza, emiatt pedig lassulhat a forgalom az M3-son is.

Belehalt súlyos sérüléseibe a Pécsen elgázolt idős asszony

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.31. 06:20
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A 74 éves nő a Komlói úton ment át.
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2020. augusztus 30-án 20 óra 15 perckor Pécsett, a Komlói úton egy személygépkocsi elütött egy, az úton áthaladó gyalogost - írja a police.hu.  A baleset során a 74 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. A baleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.