Előfizetés

Koronavírusos lett Trócsányi László

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.08.28. 14:30

Fotó: Népszava
Hatósági karanténban van a volt igazságügyi miniszter.
Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében. A Fidesz EP-képviselője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: jelenleg hatósági karanténban van, megtette a szükséges óvintézkedéseket és közreműködik a vizsgálatok elvégzésében. Munkáját gyógyulásáig otthonról folytatja. Egyre sokasodik a karanténba vonult kormánypárti politikusok száma. Szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár házi karanténba vonult, miután hétvégén részt vettek egy olyan bulin, amin a koronavírusos Hollik István is ott volt. Az eseményt a kormányközeli Alapjogokért Központ szervezte. A Kormányzati Tájékoztatási Központ később azt is közölte: Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténban tartózkodnak. Varga Judit egy Facebook-posztban tudatta, hogy hétfőn egy fertőzött személlyel találkozott, és szintén karanténba vonult.   Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szintén házi karanténba került. Mindkettejük tesztje negatív lett, ahogyan Gulyás Gergely és Orbán Balázs első tesztje sem mutatta ki a fertőzést. 

Látogatási tilalmat rendeltek el két nyíregyházi bentlakásos idősotthonban

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.28. 14:17
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egyik katonája megelőző fertőtlenítést végez a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ bentlakásos idősek otthonában, a Pacsirta utcában 2020. április 24-én
Fotó: Balázs Attila / MTI
Szigorú intézkedések: a vidéki idősotthonokat is veszélyezteti a koronavírus-járvány.
Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ két, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyén – közölte a városháza sajtószolgálata. Mint közleményükben írták, a visszavonásig elrendelt korlátozások a Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai otthonokat érintik. A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az intézmény által meghatározott időszakban – kedd délelőttönként és csütörtök délutánonként – adhatják át az intézmény munkatársainak a családtagnak szánt élelmiszereket és egyéb személyes tárgyakat tartalmazó csomagokat. A kapcsolattartást a korábban már bevált módon, telefonon, illetve videotelefon-hívással biztosítják. Kivételként súlyos állapotú ellátottat egy nagykorú, egészséges személy látogathat, aki minden esetben köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, fertőtlenítőszeres kézmosási lehetőséget és kézfertőtlenítő szert az intézmény biztosít. A szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani, a látogatás rendjét pedig az intézmény határozza meg.

Nagyjából 200 kilós burkolatdarab zuhant alá a Puskás Aréna faláról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.28. 13:17

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Bár a Nemzeti Sportközpontok tagadta a 24.hu információját, hogy azért kezdték el átvizsgálni a tavaly átadott új nemzeti stadion, a Puskás Aréna homlokzatát, mert az épületről lehullott egy betondarab, most 444.hu fotókat kapott arról, honnan vált le a betondarab, és mekkora volt.
A táblát aztán elvitték, kb. embernagyságú, nagyjából 200 kilós lehet. Ezután kezdték el átnézni a homlokzatot, közben lezárták a stadion melletti parkot is. Jelenleg a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálata és annak javítása zajlik. Többek között az alábbi problémákra derült fény: három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond; több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése. A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli.