Előfizetés

Öt nap alatt hétmilliós bírságot róttak ki a rendőrök az M7-es leállósávjában száguldókra (videó)

MTI
Publikálás dátuma
2020.08.25. 18:11

Fotó: police.hu
Többen megtapsolták az egyenruhásokat, akik a szabálytalankodóknak bőkezűen osztották a büntetőpontokat is.
Egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán a leállósávokban haladó autósokra a hosszú hétvégén – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján. A szerdától vasárnapig tartó közlekedési akcióban több mint 400 „előéleti pontot” is kiróttak a szabálytalankodókra. A nyári csúcsforgalomban az M7-es leállósávját haladásra használók kiszűrése volt a rendőrök célja, akik civil autókkal öt nap alatt 67 járművezetőt szűrtek ki. – A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt. A szabályosan közlekedő autósok nem egy esetben tapssal jutalmazták az intézkedést – olvasható a rendőrség közleményében.

Rács mögött az ittas kamionsofőr, aki súlyos sérülést okozott egy biciklisnek, és továbbhajtott (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.25. 18:01

Fotó: police.hu
A Somogy megyei Pogányszentpéteren belül sodorta el a kerékpárost a 40 tonnás jármű kalocsai vezetője.
Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés megalapozott gyanújával vették őrizetbe a Nagyatádi Rendőrkapitányságon M. László 56 éves kamionsofőrt, aki hétfőn elsodort egy kerékpárost a Somogy megyei Pogányszentpéteren. A police.hu beszámolója szerint a biciklis nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A kerékpárost kellő oldaltávolság megtartása nélkül, előzve ütötte el a kamionos, aki az ütközést követően továbbhajtott. A sofőrt az eset bejelentése után  Zalakomár külterületén állították meg a Zalakarosi Rendőrőrs körzeti megbízottjai.
– Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök a férfit mintavételt követően a Nagyatádi Rendőrkapitányságra állították elő. Az egyenruhások M. Lászlót gyanúsítottkénti kihallgatása után őrizetbe vették, egyben kezdeményezték a letartóztatását – írta a rendőrségi portál.

Halálra gázoltak, majd magára hagytak egy férfit a 26-os úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.08.25. 16:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség keresi a baleset okozóját.
A rendőrség közleménye szerint hétfőn a késő esti órákban a 26-os számú főúton, feltehetően Ózdról Kazincbarcika felé közlekedett egy ismeretlen típusú és színű gépjármű, amely elütötte az úttest szélén gyalog közlekedő, 60 éves sajógalgóci férfit. A rendőrség 23 óra előtt értesült arról, hogy egy feltehetően sérült ember az úttest mellett fekszik. A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak az ellátásához, azonban a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása során belehalt sérüléseibe. Az esettel kapcsolatban szükségessé vált a baleset időpontjában az útszakaszon közlekedő sofőrök azonosítása és tanúkihallgatása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, vagy látta az esetet, jelentkezzen.